Matei Bogdan
Publicat în 11 septembrie 2019, 15:15 / 93 elite & idei

Ludovic Orban: PNL a luat decizia să voteze împotriva remanierii, în cazul în care premierul se prezintă în faţa Parlamentului

Ludovic Orban: PNL a luat decizia să voteze împotriva remanierii, în cazul în care premierul se prezintă în faţa Parlamentului

Partidul Naţional Liberal a luat decizia să voteze împotriva remanierii guvernului, în cazul în care premierul Viorica Dăncilă se prezintă în faţa Parlamentului, a declarat, marţi, preşedintele PNL, Ludovic Orban, la finalul şedinţei Biroului Executiv al PNL.

„Partidul Naţional Liberal a luat decizia să voteze împotriva remanierii, ca urmare a schimbării configuraţiei politice, în cazul în care premierul Dăncilă se prezintă în faţa Parlamentului, conform prevederilor constituţionale, să ceară votul pentru remaniere”, a afirmat liderul liberal.

El a amintit că este nevoie de majoritate absolută pentru ca remanierea, în urma schimbării configuraţiei politice, să treacă de Parlament.

Orban a spus că, ulterior votului pe remaniere, vor exista discuţii despre „momentul cel mai potrivit pentru depunerea moţiunii de cenzură”.

„Poziţia noastră este foarte clară – anume de a vota împotriva acestei remanieri, iar după votul la această remaniere să stabilim calendarul pentru moţiunea de cenzură. Obiectivul nostru fundamental este acela de a pune punct cât mai repede posibil acestei guvernări habarniste, acestei guvernări toxice care creează imense deservicii României şi care afectează perspectivele de dezvoltare ale României şi care riscă să înrăutăţească viaţa fiecărui român”, a punctat liderul liberal.

În acest sens, Orban a vorbit despre eforturile de a convinge parlamentarii Pro România să se alăture moţiunii de cenzură.

„Obiectivul nostru principal este reuşita moţiunii de cenzură, iar pentru reuşita acestei moţiuni de cenzură preferăm discuţiile directe cu toţi partenerii implicaţi în acest proiect”, a spus el. Totodată, Orban a adăugat că de la data votului pentru preşedinţia Senatului până în data de 20 octombrie „prezenţa parlamentarilor PNL la toate voturile importante din Parlament este obligatorie şi se sistează plecările în străinătate”. 

Ultima ora:

ObservatorIulian Fota: Urmatoarea rupere de Occident va fi, mai intai, pe vector tehnologic?

PoliticNicușor Dan: Opţiunea mea pentru alegerile de duminică este Partidul Naţional Liberal

EconomieMirela Iovu: Impactul disruptiv al tehnologiei asupra industriei bancare in era post-Covid!

ExternThierry De Montbrial, senior Adviser Club România, a fait de L’IFRI de 2ème Think Tank le plus influent du monde

SocialOvidiu Nahoi: Și dacă, totuși, trăim în cea mai bună perioadă din istoria României?

EvenimenteMireille Rădoi: Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” a oferit Înaltei Curți de Casație și Justiție una din cele 8 copii autentificate ale fundamentului legislației moderne – Magna Carta

CulturaCristina Popescu: Emisiunea de mărci poștale „Urși”

EditorialVasile Pușcaș: Un proiect jurnalistic pentru UnireClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe