Matei Bogdan
Publicat în 24 aprilie 2019, 12:51 / 220 elite & idei

Ludovic Orban: PNL va vota împotriva modificărilor Codurilor penale

Ludovic Orban: PNL va vota împotriva modificărilor Codurilor penale

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat marţi că deputaţii liberali vor vota împotriva modificărilor Codurilor penale.

„Chiar ni se pare o sfidare inacceptabilă acţiunea PSD de a trece pe repede înainte noi modificări la Codul penal şi la Codul de procedură penală, în condiţiile în care delegaţia Comisiei de la Veneţia vine în România şi se ştie foarte clar că poziţiile exprimate de plenul Comisiei de la Veneţia reprezintă un punct de plecare pentru poziţiile care sunt adoptate de Comisia Europeană, poziţiile de la nivelul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei şi, de asemenea, a Grupului Statelor Împotriva Corupţiei. Sfidarea la adresa delegaţiei de experţi a Comisiei de la Veneţia arată foarte clar că PSD – ALDE nu respectă şi nu intenţionează să respecte nicio recomandare a Comisiei de la Veneţia şi nicio recomandare din MCV, lucru care periclitează grav poziţia României la nivel european, riscând demararea unor proceduri de sancţionare a României din cauza sfidării sistematice şi a agresiunii permanente a coaliţiei majoritare împotriva independenţei justiţiei. (…) Nu vom vota. Vom vota împotrivă. Deja suntem pregătiţi să atacăm la CCR atât modificările la Codul penal, cât şi modificările la Codul de procedură penală”, a spus Orban, la finalul şedinţei Biroului Executiv al PNL.

Întrebat ce prevederi ar putea contesta PNL la Curtea Constituţională în contextul în care modificările au vizat eliminarea articolelor declarate neconstituţionale, el a răspuns că în orice moment poate apărea un amendament care să afecteze în ansamblu Codurile penale.

„Cine s-a fript cu ciorbă suflă şi în iaurt. Încă nu ştim care este forma finală a modificărilor. Oricând ne putem aştepta la orice amendament care să afecteze în ansamblu Codul penal şi Codul de procedură penală”, a afirmat Orban.

El a arătat că deputaţii liberali vor vota şi împotriva altor legi.

„Urmărim cu mare atenţie şi vom vota împotriva „Belinei II”, susţinută de Bădălău, că Bădălău vrea să aibă şi el Belina lui ca şi Dragnea şi aici suntem pregătiţi, în cazul în care o majoritate va reuşi să impună adoptarea acestei legi, să atacăm la CCR. Urmărim cu mare atenţie şi ne opunem categoric unei noi forme a legii dării în plată iniţiată de PSD – ALDE şi suntem pregătiţi să atacăm la CCR şi un astfel de act normativ”, a afirmat Ludovic Orban.

Ultima ora:

ObservatorVino și descoperă arta viitorului la Biblioteca Centrală Universitară Carol I

PoliticAndrei Caramitru: Războiul din Ucraina si problemele pe care le avem acum vin de fapt dintr-o ideologie veche

EconomieRadu Hanga: OMRO IFN îşi continuă finanţarea prin bursă şi listează obligaţiuni în valoare de 10 milioane de lei

ExternSebastian Burduja: Vă propun să marcăm ziua Europei cu un exercițiu de sinceritate

SocialManuela Catrina: Cum stati cu parolele?

EvenimenteVino și descoperă arta viitorului la Biblioteca Centrală Universitară Carol I

CulturaCristina Popescu: Faună protejată din Marea Neagră

EditorialRadu Puchiu: 𝗠𝗶𝗻𝗶𝘀𝘁𝗿𝘂𝗹 𝗽𝗲𝗿𝗳𝗲𝗰𝘁Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe