Adriana
Publicat în 31 ianuarie 2018, 19:51 / 122 elite & idei

Ludovic Orban: Teoretic, este posibil să faci anticipate!

Ludovic Orban: Teoretic, este posibil să faci anticipate!
+ Observator

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat marţi seara că în rândul electoratului s-a produs o mutaţie „masivă” şi că PSD se află pe un trend descendent, generat de Ordonanţele 13 şi 79, dar şi de căderea guvernelor Grindeanu şi Tudose.

„Teoretic, este posibil să faci anticipate. (…) După părerea mea, s-a produs o mutaţie masivă în electoratul românesc, o mutaţie care nu este încă surprinsă de cercetările sociologice. Chiar dacă pare că mai există un grup de sprijin pentru PSD, acest grup este în cadrul unui număr de electori mai mic care-şi pronunţă intenţia de vot”, a spus liderul PNL, invitat la postul public de televiziune.

În opinia sa, învestirea noului guvern se constituie într-o nouă „treaptă de coborâre” pentru social-democraţi.

„PSD a fost pe trend descendent şi a avut două trepte de coborâre: Ordonanţa 13 şi căderea Guvernului Grindeanu. Părerea mea e că mai are o treaptă de coborâre după Ordonanţa 79 şi haosul fiscal provocat şi după căderea Guvernului Tudose şi, mai ales, învestirea Guvernului Dăncilă. (…) Există o exasperare, o stare de revoltă, de nemulţumire profundă, oamenii au ajuns cu cuţitul la os”, a adăugat preşedintele PNL.

Ludovic Orban a mai spus că PNL este cotat în sondaje la o cotă de 27-30%, iar cota sa de încredere în rândurile electoratului este de circa 31-32%.

https://www.antena3.ro/politica/ludovic-orban-teoretic-este-posibil-sa-faci-anticipate-452987.html

Ultima ora:

ObservatorKlaus Iohannis: Sunt aproape hotărât să convoc referendum pentru 26 mai, odată cu europarlamentarele

PoliticCristian Socol: Nu cred că obiectivele programului de guvernare vor mai putea fi atinse în calendarul stabilit

EconomieRemus Borza: C’est fini la comedie. Avem buget!

ExternIulian Chifu: Brexit la deznodământ: săptămâna căderii capetelor şi a ultimei şanse

EvenimenteMarius Stoian: Caietele Documentare Club România, în dezbatere la Oradea, Iași și București

CulturaRadu Preda: Autismul ortodox. Varianta ucrainiană

SocialCristian Unteanu: Tortură, tratamente inumane şi degradante, România 2018. Raportul Consiliului Europei. În atenţia miniştrilor Carmen Dan şi Tudorel Toader

MoldovaCristian Unteanu: Republica Moldova, din nou terenul de încercare pentru marea strategie rusească de constituire a „cordonului sanitar“Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe