Adriana
Publicat în 31 ianuarie 2018, 19:51 / 7 elite & idei

Ludovic Orban: Teoretic, este posibil să faci anticipate!

Ludovic Orban: Teoretic, este posibil să faci anticipate!
+ Observator

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat marţi seara că în rândul electoratului s-a produs o mutaţie „masivă” şi că PSD se află pe un trend descendent, generat de Ordonanţele 13 şi 79, dar şi de căderea guvernelor Grindeanu şi Tudose.

„Teoretic, este posibil să faci anticipate. (…) După părerea mea, s-a produs o mutaţie masivă în electoratul românesc, o mutaţie care nu este încă surprinsă de cercetările sociologice. Chiar dacă pare că mai există un grup de sprijin pentru PSD, acest grup este în cadrul unui număr de electori mai mic care-şi pronunţă intenţia de vot”, a spus liderul PNL, invitat la postul public de televiziune.

În opinia sa, învestirea noului guvern se constituie într-o nouă „treaptă de coborâre” pentru social-democraţi.

„PSD a fost pe trend descendent şi a avut două trepte de coborâre: Ordonanţa 13 şi căderea Guvernului Grindeanu. Părerea mea e că mai are o treaptă de coborâre după Ordonanţa 79 şi haosul fiscal provocat şi după căderea Guvernului Tudose şi, mai ales, învestirea Guvernului Dăncilă. (…) Există o exasperare, o stare de revoltă, de nemulţumire profundă, oamenii au ajuns cu cuţitul la os”, a adăugat preşedintele PNL.

Ludovic Orban a mai spus că PNL este cotat în sondaje la o cotă de 27-30%, iar cota sa de încredere în rândurile electoratului este de circa 31-32%.

https://www.antena3.ro/politica/ludovic-orban-teoretic-este-posibil-sa-faci-anticipate-452987.html

Ultima ora:

ObservatorEmil Constantinescu la cel de-al 21-lea Summit Economic al Eurasiei

PoliticKlaus Iohannis: Nu există absolut niciun temei pentru sesizarea CCR în legătură cu revocarea lui Kovesi. Putem înțelege că ministrul Justiției e nemulțumit, dar procedura s-a încheiat

EconomieSilviu Cerna – Rolul economic al statului: O veche problemă rămasă deschisă

ExternAlexandru Lăzescu: Competiția dintre Beijing și Washington

EvenimenteMircea Geoană: La mila sorţii şi la pomana împrejurărilor externe?

CulturaRadu Preda: Bartolomeu Valeriu Anania

SocialRaed Arafat: 41% din maşinile de pompieri pentru intervenţii la incendii au o vechime mai mare de 30 de ani

MoldovaCristian Unteanu: De la Chişinău, Dodon brodează mai departe pe scenariul anti-românescClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe