Matei Bogdan
Publicat în 10 octombrie 2018, 11:30 / 168 elite & idei

Manuela Catrina: Se poate, Bogdan Gavrila! Se poate #impreuna!

Manuela Catrina: Se poate, Bogdan Gavrila! Se poate #impreuna!

Manuela Catrina a scris pe Facebook:

„(…) s-a lansat “Romania digitala” al treilea caiet al Club #Romania. O carte in care am scris greu dar cu pasiune si in spiritul datoriei unei promisiuni. Am scris despre #transformare digitala, despre oameni, procese, politici și platforme. Si despre valori. Digitalul e un pretext, dar e cel mai bun pretext poate pentru modernizarea României.

Se poate, Bogdan Gavrila! Se poate #impreuna!

Afara un apus frumos de dureros al lumii vechi. Un apus cat un #rasaritpentru Romania digitala.
#BogdanGavrila – ianuarie 2018
“În cazul în care nu v-ați prins România este plină de experți pregătiți „pe invers”, adică să demonstreze și să argumenteze tehnocratic că „nu se poate”.

Nu avem o autostradă care să treacă Munții Carpați și care să ne lege cu vestul pentru că „experții” au arătat că România risca să fie invadată mai ușor de vecinii unguri (acum parteneri UE/NATO) și că oricum nu prea avem noi mașini.

Nu avem interconectări în energie cu Europa pentru că „experții” consideră că e cel mai bine să rămânem „independenți energetic” – și să nu ne vindem resursele pentru că nu avem nevoie de bani pentru autostrăzi.

Nu suntem în zona euro pentru că „experții” au demonstrat că nu suntem pregătiți și că nu îndeplinim criteriile de convergență „reală”. Convergența “reală” este raportată la un model teoretic ideal iar politica monetară este gândită să nu ajute la convergența către zona euro (ba chiar să ne îndepărteze). „Experții” consideră că suveranitatea poporului stă în puterea de a emite monedă locală care să fie furată ușor de guvernanți. „Experții” veghează să nu cumva să ne împrumutăm cu bani pentru a construi autostrăzi. Poporul trebuie protejat de datorii și de accesul la creditare!

Nu avem servicii digitale și un stat funcțional pentru că „experții” consideră că cea mai bună apărare cibernetică este atunci când ai serverele scoase din priză. Bugetele se fac pe hârtie, doar câțiva oameni știu câți bani are statul în conturi și pe ce se cheltuiesc. Nu digitalizăm deci nu ne expunem la riscuri, problem solved!

Dacă nu se poate demonstra că ceva „nu se poate”, sigur justificarea va fi că „nu există cadru legal”… deci „nu se poate”.
Școala rusească nu produce „fake news” ci experți propulsați de 28 de ani în poziții cheie, care să ne țină în loc, cu frânele trase și cu cele mai elaborate argumente că… „nu se poate”!

Vă propun să găsim experți care să gândească diferit și care să demonstreze că o autostradă care să ne conecteze cu vestul este un generator de bunăstare, că interconectarea energetică contribuie la o piață energetică europeană cu prețuri mai mici pentru toată lumea, că digitalizarea este adevărată armă împotriva corupției și că aderarea la zona euro este cel mai important proiect pentru securitatea României!

Hai că se poate!”

Multumesc Stoian Marius, multumesc Radu Puchiu, multumesc Marcel Foca!
#incepem

Ultima ora:

ObservatorRobert Lupițu: Cum întruchipează relațiile ”PSD – Frans Timmermans” și ”PNL – Manfred Weber” manifestele electorale pentru Europa și pentru România ale celor două forțe politice

PoliticRobert Lupițu: Cum întruchipează relațiile ”PSD – Frans Timmermans” și ”PNL – Manfred Weber” manifestele electorale pentru Europa și pentru România ale celor două forțe politice

EconomieRăzvan Nicolescu: Un fost ministru al Energiei explică ce vor să facă ungurii cu gazul românesc extras din Marea Neagră

ExternAlexandru Lăzescu: Va putea supraviețui NATO escaladării tensiunilor transatlantice?

EvenimenteIulian Fota: Lansare Ghidul Alegerilor Europarlamentare 2019

CulturaSever Voinescu: Cine ţine lanţul?

SocialSebastian Burduja: Tu ce faci când ţi se dărâmă casa?

MoldovaCristian Unteanu: Republica Moldova, din nou terenul de încercare pentru marea strategie rusească de constituire a „cordonului sanitar“Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe