Matei Bogdan
Publicat în 10 mai 2022, 19:50 / 123 elite & idei

Marcel Ciolacu: De Ziua Europei trebuie să transmitem un mesaj clar celor care contestă beneficiile acestei apartenențe. Fără UE, am fi total irelevanți

Marcel Ciolacu: De Ziua Europei trebuie să transmitem un mesaj clar celor care contestă beneficiile acestei apartenențe. Fără UE, am fi total irelevanți

Unul dintre motivele pentru care a fost fondată Uniunea Europeană a fost tocmai acela de a pune capăt războaielor care au măcinat-o întreg secolul trecut, a transmis luni președintele Camerei Deputaților și președintele PSD, Marcel Ciolacu, cu ocazia Zilei Europei.

Marcel Ciolacu a subliniat că războiul de la granițele țării noastre este o dovadă în plus a importanței capitale pe care o are apartenența României la Uniunea Europeană, dar și la NATO.

„De Ziua Europei trebuie în primul rând să transmitem un mesaj clar împotriva celor care contestă beneficiile acestei apartenențe. Fără UE, am fi total irelevanți. E o iluzie să crezi că poți să faci ceva singur, de aceea este foarte important să păstrăm un context european stabil și să combatem curentele extremiste și populiste”, a scris președintele Camerei Deputaților, pe Facebook.

Mai mult, liderul PSD a precizat că românii sunt printre „cei mai pro-europeni dintre cetățenii Uniunii Europene”.

„Dar acesta nu este un dat de la Dumnezeu. Toți avem datoria să păstrăm acest lucru. Iar asta înseamnă ca împreună – toate statele membre ale UE, să reușim să dăm un răspuns credibil în fața problemelor cu care se confruntă oamenii”, a continuat Marcel Ciolacu.

În finalul mesajului său, el a afirmat că cetățenii au nevoie să știe că statele naționale și Uniunea Europeană luptă alături de ei pentru a trece peste această perioadă grea.

„Este nevoie de un plan de acțiune comun, care să însemne protejarea tuturor cetățenilor europeni- fie că sunt germani, francezi, spanioli sau români. Este o necesitate strategică să avem o direcție clară și să acționăm toți pe o singură voce, a unei Europe puternice. La mulți ani, de Ziua Europei!”, a conchis Marcel Ciolacu. 

Astăzi se împlinesc 72 de ani de când ministrul de externe al Franței de la acea vreme, Robert Schuman, rostea textul declarației ce îi poartă numele și prin a cărui însemnătate ziua de 9 mai a devenit Ziua Europei pentru a celebra momentul de debut al construcției unificatoare europene.

www.caleaeuropeana.ro

Ultima ora:

ObservatorOvidiu Nahoi: Falsul patriot – un portret de Ziua Națională

PoliticCristian Bușoi: Felicitări Ambasadei României în Belgia

EconomieDan Mircea Cipariu: Povestea PNRR trebuie privită din perspectiva următoarelor provocări

ExternCristian Unteanu: Ajutorul pentru Ucraina pe timp de război – ce țări ajută? Cum? La ce nivel? Cu ce?

SocialOvidiu Nahoi: Falsul patriot – un portret de Ziua Națională

EvenimenteMihai Manole: Suntem onorați să primim premiul pentru „Public Transportation Partner 2021 – 2022 in Romania”, în cadrul Vertiv Roadshow 2022 – Bucharest

CulturaFlaviu Predescu: Condeie române în Italia. Invitată scriitoarea Camelia Morda Baciu

EditorialAlexandru Grumaz: O pace imposibilă!Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe