OraNoua.ro
Publicat în 26 noiembrie 2013, 20:14 / 233 elite & idei

Marian Dușan: Cum a ucis Naţionala lui Piţi afacerile

Marian Dușan: Cum a ucis Naţionala lui Piţi afacerile

de Marian Dușan

Eşecul României din dubla cu Grecia poate fi privit şi din altă perspectivă, şi anume din cea a afacerilor.  Businessurile ce se fac de obicei în jurul unei echipe calificate la o mare competiţie sportivă au fost lovite prin ricoşeu de neputinţa tricolorilor din dubla cu grecii.

Ratarea calificării la Mondial a afectat şi o parte din mediul de business, nu doar pe noi, suporterii simpli. Companiile, de la cele din media la cele din turism, vor avea de suferit din cauza lui Torje, Tănase&comp. Toate aceste firme ar fi putut să-şi rotunjească conturile dacă România ar fi fost prezentă la Mondialiul brazilian.

O calificare ar fi stârnit, fără îndoială, un interes major pentru orice informaţie din tabăra Naţionalei, ceea ce ar fi crescut audienţa ziarelor de sport şi a emisiunilor TV de profil. Acest lucru s-ar fi tradus în tiraje mai mari pentru gazete şi încasări substanţiale din publicitate pentru televiziuni (mai ales în perioada desfăşurării campionatului).

De asemenea, agenţiile de turism ar fi avut de câştigat, întrucât s-ar fi găsit cu siguranţă câteva mii de români dornici să meargă în Brazilia pentru a urmări live naţionala lui Piţi. Şi companiile aeriene ar fi încasat sume frumuşele pentru transportul staff-ului Naţionalei şi a suporterilor spre „Patria lui Pele”.

Firmele de echipament sportiv şi cele de modă ar fi putut să încheie contracte importante cu FRF pentru furnizarea echipamentelor, a materialelor sportive şi a costumelor de prezentare. Chiar dacă diferenţa de fus orar ar fi dus, probabil, meciurile României la ore imposibile, sunt convins că ar fi existat destui „nebuni frumoşi ai marilor stadioane” care să fi umplut pub-urile din toată ţara pentru a vedea partidele echipei naţionale.

Asta s-ar fi tradus în vânzări substanţiale pentru localurile care ar fi organizat vizionarea Mondialuli brazilian. Din păcate însă, Mitroglou, dar şi băieţii noştri au făcut ca planurile de business ale afaceriştilor români să se năruie precum un castel de nisip.

Dar nu-i nimic! La vară mergem în vacanţă în Grecia şi vedem Mondialul de pe nisipul fin al plajelor din însorita Elada. Hai România!

 

Ultima ora:

ObservatorIulian Fota: Urmatoarea rupere de Occident va fi, mai intai, pe vector tehnologic?

PoliticNicușor Dan: Opţiunea mea pentru alegerile de duminică este Partidul Naţional Liberal

EconomieMirela Iovu: Impactul disruptiv al tehnologiei asupra industriei bancare in era post-Covid!

ExternThierry De Montbrial, senior Adviser Club România, a fait de L’IFRI de 2ème Think Tank le plus influent du monde

SocialOvidiu Nahoi: Și dacă, totuși, trăim în cea mai bună perioadă din istoria României?

EvenimenteMireille Rădoi: Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” a oferit Înaltei Curți de Casație și Justiție una din cele 8 copii autentificate ale fundamentului legislației moderne – Magna Carta

CulturaCristina Popescu: Emisiunea de mărci poștale „Urși”

EditorialVasile Pușcaș: Un proiect jurnalistic pentru UnireClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe