Adriana
Publicat în 29 martie 2017, 16:44 / 131 elite & idei

Marian Nastase: Anul 2016 a reprezentat un an important în istoria Alro

Marian Nastase: Anul 2016 a reprezentat un an important în istoria Alro
+ Observator

Producătorul de aluminiu Alro a înregistrat un profit net de 67 milioane de lei, în 2016, faţă de o pierdere netă de 24 milioane de lei, înregistrată în 2015, potrivit unui comunicat transmis de companie.
Profitul net ajustat a fost de 101 milioane de lei, în 2016, comparativ cu 45 milioane de lei, în 2015. Cifra de afaceri a Companiei a înregistrat o uşoară scădere, ajungând la 2,1 miliarde de lei, de la 2,3 miliarde de lei, în anul anterior.
Marian Năstase, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Alro, a declarat: „Anul 2016, deşi a fost un an cu un climat macroeconomic instabil şi cu un nivel redus al preţului aluminiului la nivel internaţional, a reprezentat un an important în istoria Alro, fiind primul an cu profit după patru ani consecutivi de pierderi”.
Finalizarea cu succes atât a investigaţiei Comisiei Europene, privind contractele Alro cu producătorul de electricitate Hidroelectrica cât şi implementarea schemei de exceptare, pentru marii consumatori de energie, de la plata unui procent de 85% din numărul de certificate verzi aferente cotei obligatorii au contribuit, la stabilizarea companiei, potrivit domniei sale, care a precizat: „Vom continua să intensificam investiţiile în capacităţile de producţie, în proiecte de protecţie a mediului înconjurător, de eficientizare energetică, dar şi în proiecte de cercetare-dezvoltare care să ne ajute să oferim clienţilor nostri produse de înaltă calitate şi în conformitate cu cele mai sofisticate cerinţe tehnologice”.
În 2016, piaţa aluminiului a înregistrat o scădere a cotaţiilor, nivelul mediu al preţului aluminiului la Bursa de Metale de la Londra (LME) fiind, anul trecut, de 1.605 dolari/tonă, comparativ cu 1.661 dolari/tonă, în anul precedent.
În ceea ce priveşte Grupul Alro, profitul net a fost de 71,5 milioane de lei, faţă de o pierdere de 18 mii de lei în 2015. Grupul Alro a avut vânzări consolidate de 2,3 miliarde de lei, în 2016, faţă de 2,4 miliarde de lei, în 2015. Anul trecut, profitul net ajustat al Grupului s-a situat la 100 milioane de lei, în creştere faţă de 2015, când a atins 77 milioane de lei. Rezultatele operaţionale au fost constante în 2016, marja EBITDA a Grupului situându-se la 12,7%, comparativ cu 12,6%, nivel atins în 2015, potrivit Alro.
Rezultatul net ajustat reprezintă rezultatul net plus/(minus) cheltuială/(venit) cu/din deprecierea imobilizărilor, plus/(minus) pierdere/(câştig) din instrumente financiare derivate care nu se califică pentru aplicarea contabilităţii de acoperire a riscurilor, plus/(minus) cheltuieli/(venit) cu/din impozitul pe profit amânat.
Alro este o subsidiară a Vimetco N.V., companie globală de aluminiu primar şi procesat, integrată pe verticală.
http://www.bursa.ro/piata-de-capital/alro-a-inregistrat-un-profit-net-de-67-milioane-de-lei-in-2016-320020&articol=320020.html

Ultima ora:

ObservatorMireille Rădoi: Micul Paris la Biblioteca Centrală Universitară „CAROL I”  

PoliticKelemen Hunor: Acest guvern rămâne şi va face treabă până în 2024. UDMR nu va vota nicio moţiune de cenzură

EconomieCristian Grosu: Săptămâna care modelează Europa și România ei

ExternAntonia Colibasanu: What the EU’s Green Deal Means for Europe and Russia

SocialAdrian Hatos, la dezbaterea despre meditații organizată de Societatea Academică din România

EvenimenteMireille Rădoi: Micul Paris la Biblioteca Centrală Universitară „CAROL I”  

CulturaCristina Popescu: Pictorul Dimitrie Știubei, un pictor de …marcă

EditorialTeodor Baconschi: D-ale pandemiei. Un final cu repetițieClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe