OraNoua.ro
Publicat în 5 noiembrie 2014, 20:51 / 368 elite & idei

Marian Stas si Sandra Pralong: „Identitate Nationala – A Transcende vs. A Transforma”

Marian Stas si Sandra Pralong: „Identitate Nationala – A Transcende vs. A Transforma”

Va asteptam miercuri, 12 noiembrie 2014, la Palatul Cesianu-Racoviță, orele 17.00, pentru a discuta despre identitate nationala, de asta data – elementele care transcend si vectorii de actiune cu potential de a transforma identitatea nationala, in efortul de a o adapta la particularitatile contemporane. Vom explora impreuna rolul jucat de antreprenoriat, educatie, arta si traditie, in procesul de definire a identitatii nationale atat in mentalul colectiv national, dar in egala masura in perceptia factorilor externi (alte state, organizatii internationale). Obiectivul final este de a identifica modalitati prin care elemente distincte se pot sustine reciproc, intr-o proiectie identitara coerenta, unitara si cu impact.

**Dezbaterea este organizata sub egida programului “Romania e a ta!”, care genereaza dezbateri despre identitatea nationala in epoca moderna: cum se defineste, cum se transforma, care este rolul acesteia in a influenta politicile publice si in ce maniera diverse sectoare de activitate sa contribuie la definirea acesteia. In editiile anterioare, dezbaterile s-au concentrat pe teme precum: rolul liderilor in a identifica si proteja valorile de patrimoniu national, rolul formatori de opinie ca lideri ai societatii civile si responsabilitatea civica de a proiecta parghii democratice de actiune si legitimare a politicilor nationale.

Dezbatere urmata de receptie si vernisaj.

Pentru confirmarea participarii, va rugam folositi email: romania.marturisita@gmail.com sau tel 0748.185.342 .

invitatie

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieNovel Research, Editura Club România: Trenduri în reglementări financiare

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe