OraNoua.ro
Publicat în 5 octombrie 2016, 14:24 / 365 elite & idei

Marian Staş, în cursa pentru Senat, sprijinit de PACT. Unirea şi reforma educaţiei, obiectivele principale

Marian Staş, în cursa pentru Senat, sprijinit de PACT. Unirea şi reforma educaţiei, obiectivele principale

Profesorul Marian Staş a decis să intre în cursa pentru Senat, ca independent, sprijinit de Platforma Acţiunea Civică a Tinerilor. Crezul expertului în Educaţiei se intitulează „România pe bune începe cu şcoala pe bune” şi include două proiecte „esenţiale pentru România” care, pentru el, sunt „sacre şi nenegociabile”: Unirea cu Moldova de peste Prut şi schimbarea paradigmei educaţiei în ţara noastră.

„România pe bune, din punctul meu de vedere, înseamnă, într-o teză istorică şi strategică formulată corect, reunificarea românilor de pe ambele maluri ale Prutului. Peste doi ani marcăm 100 de ani de la Marea Unire aşa încât acest proces din punctul meu de vedere este strict corect, istoric necesar pentru a ne uita în ochii noştri şi ai copiilor noştri. (…) Doresc să transmit foarte limpede mesajul: Să ştiţi că sunt parte cu arme şi bagaje din această temă nenegociabilă pentru mine, foarte dragă sufletului meu şi voi depune orice efort atât ca senator dar şi ca român pentru ca acest vis al românilor să devină faptă.”, a declarat Marian Staş.

Potrivit profesorului, transformarea profundă a societăţii noastre nu are cum porni de altundeva decât de la transformarea şcolii, ca sistem. „Şcoala pe bune” este, în viziunea lui, „o şcoală care să cultive valori, să folosească, să ne placă tuturor”, cu alte cuvinte „schimbarea paradigmei educaţiei în România”.

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera: Premiu pentru cercetarea științifică de elită

PoliticKelemen Hunor: Acest guvern rămâne şi va face treabă până în 2024. UDMR nu va vota nicio moţiune de cenzură

EconomieCristian Grosu: Săptămâna care modelează Europa și România ei

ExternAntonia Colibasanu: What the EU’s Green Deal Means for Europe and Russia

SocialAdrian Hatos, la dezbaterea despre meditații organizată de Societatea Academică din România

EvenimenteVictor Vevera: Premiu pentru cercetarea științifică de elită

CulturaCristina Popescu: Pictorul Dimitrie Știubei, un pictor de …marcă

EditorialTeodor Baconschi: D-ale pandemiei. Un final cu repetițieClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe