OraNoua.ro
Publicat în 5 octombrie 2016, 14:24 / 395 elite & idei

Marian Staş, în cursa pentru Senat, sprijinit de PACT. Unirea şi reforma educaţiei, obiectivele principale

Marian Staş, în cursa pentru Senat, sprijinit de PACT. Unirea şi reforma educaţiei, obiectivele principale

Profesorul Marian Staş a decis să intre în cursa pentru Senat, ca independent, sprijinit de Platforma Acţiunea Civică a Tinerilor. Crezul expertului în Educaţiei se intitulează „România pe bune începe cu şcoala pe bune” şi include două proiecte „esenţiale pentru România” care, pentru el, sunt „sacre şi nenegociabile”: Unirea cu Moldova de peste Prut şi schimbarea paradigmei educaţiei în ţara noastră.

„România pe bune, din punctul meu de vedere, înseamnă, într-o teză istorică şi strategică formulată corect, reunificarea românilor de pe ambele maluri ale Prutului. Peste doi ani marcăm 100 de ani de la Marea Unire aşa încât acest proces din punctul meu de vedere este strict corect, istoric necesar pentru a ne uita în ochii noştri şi ai copiilor noştri. (…) Doresc să transmit foarte limpede mesajul: Să ştiţi că sunt parte cu arme şi bagaje din această temă nenegociabilă pentru mine, foarte dragă sufletului meu şi voi depune orice efort atât ca senator dar şi ca român pentru ca acest vis al românilor să devină faptă.”, a declarat Marian Staş.

Potrivit profesorului, transformarea profundă a societăţii noastre nu are cum porni de altundeva decât de la transformarea şcolii, ca sistem. „Şcoala pe bune” este, în viziunea lui, „o şcoală care să cultive valori, să folosească, să ne placă tuturor”, cu alte cuvinte „schimbarea paradigmei educaţiei în România”.

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

PoliticNicuşor Dan: Nu se pune problema ca stimulentele pentru nou-născuţi sau voucherele materna să nu mai fie plătite

EconomieCosmin Ghita: Societatea Nationala Nuclearelectrica launches the 2021-2023 Scolarship program “The Young Nuclearist”

ExternManuela Catrina: Despre #suveranitate tehnologica si #semiconductori. Cum poate #Romania contribui la acest efort european

SocialMarian Staș: Reportaj la singura școală rurală care va funcționa după programul lui Iohannis „România Educată”

EvenimenteVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

CulturaDoina Banciu: Tradiție și continuitate în valorificarea patrimoniului imaterial, ediția I

EditorialAlina Bârgăoanu: 11 septembrie și noul InternetClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe