Adriana
Publicat în 31 ianuarie 2018, 11:20 / 165 elite & idei

Marius Stoian, despre circuitul Davos: acces, influență, politici publice

Marius Stoian, despre circuitul Davos: acces, influență, politici publice
+ Observator

Din 2011 sunt de consilier personal al președintelui World Policy Conference.
Cu toată modestia, este un mare privilegiu să privești „din interior” arhitectura informală globală, circuitele pe care se propagă și se dezbat marile idei și tendințe care în final- uneori după ani- ajung sub formă de politici publice pe masa decidentului politic.
Din această perspectivă am unele opinii despre ce înseamnă a construi un „om de Davos” care să fie recunoscut și să performeze într-un asemenea format.
Există forumuri mari și mici, regionale și globale, specializate sau generaliste care crează conexiuni între oamenii cu acces la „noosferă” care filtrează mii de aspiranți care promit sau par a confirma intelectual.
Mulți acced, puțini rămân în „rețea”.
Dar întotdeauna este vorba în primul rând despre persoane, nu despre alte entități fie ele corporații sau guverne.
Desigur, relevanța persoanei crește și pe baza unor indicatori de putere însă aceștia sunt doar cotă din mix, ceea ce înseamnă că un șef de stat sau guvern ridică greutatea lucrărilor unui forum.După cum unele participări se pot dobândi pecuniar.
Dar a fi „om de Davos” (luați-o ca metaforă pentru tot ce înseamnă informalul global) înseamnă ani, performanță individuală și recunoașterea celorlalți participanți.
In România există o singură persoană acceptată și invitată în majoritatea formatelor care contează.Și s-a impus în 27 de ani.Evident, nu eu😊
Restul este photo opportunity și poveste de rotit în buclă pe rețelele sociale.
E și o veste bună, din toată lamentația cu neprezența României în micul oraș elvețian.S-a aflat că Forumul Economic Mondial de la Davos există.
Când vom începe să și dezbatem pe rețele temele de acolo va fi fiind deja un progres.Pentru că tot ce se discută la Davos devine public.O zi frumoasă să aveți!

Ultima ora:

ObservatorClaudiu Butacu: România nu poate lipsi de la Solar Decathlon!      

PoliticAntal Lorant: Yesterday we discussed and voted on an important law!

EconomieDaniela Șerban: Companiile incluse în BET AeRO vor fi punctate din acest an pentru interacțiunea cu investitorii, prin indicatorul VEKTOR

ExternMarco Badea: 84 de zile de când a început războiul pornit de Vladimir Putin în Ucraina

SocialAndreea Paul: Meseriile viitorului pentru copilul meu

EvenimenteVictor Vevera: ICI București a organizat prima ediție a conferinței internaționale în domeniul diplomației cibernetice – „Building global digitalisation: creating trust & security through cyber diplomacy”

CulturaDan Mircea Cipariu: Blues & poetry performance, în spațiul La Cave de Bucarest

EditorialMihai Anghel: Domeniile regale ale sufletuluiClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe