Matei Bogdan
Publicat în 5 iunie 2019, 16:34 / 72 elite & idei

Marius Stoian: Succes, Remus Borza!

Marius Stoian: Succes, Remus Borza!

de Marius Stoian

(Articol publicat pe Facebook)

N-o să le placă unora însa adevărul trebuie spus mereu, cu sau fără like-uri!
Îl cunosc pe Remus Borza de decenii. De când era acționar la revista SALUT împreună cu George Mihăiță și poetul Dan Mircea Cipariu. Este deseori arogant și insuportabil.Vorbește mult, cu un debit amazonian, te hărțuiește cu gândurile și proiectele lui, apare din senin când stai pe o bancă în parc și te ceartă că nu înțelegi sau pe unde radio când vrei să asculți muzică.
În ultimii ani am petrecut multe zile și seri în discuții în țară sau la World Policy Conference,unde mergem anual. De la Cannes, la Montreux sau Marrakech Remus e la fel: nu-l emoționează apropierea Puterii.
Ne separă multe lucruri: Borza este un naționalist. Eu cred în globalizare. Borza crede in valoarea adaugată clasică. Eu cred în sharing economy și organizațiile exponențiale. Prietenul nostru comun Bogdan Andrei Gavrila – care veghează de sus ca lucrurile bune să se întample – l-a convins cu greu să-și deschidă cont de facebook acum vreo 5 ani. Pentru că Borza e și conservator. Nici azi nu-l mânuiește cu dexteritate. Asta nu l-a împiedicat să facă o echipă de aur la firma pe care a condus-o (cc:Nicoleta Munteanu)
„Mânia celestă” l-a lovit într-o perioadă când se punea repede mâna pe pistol și încă și mai repede se trăgea.Și a fost și ceva preventiv pentru a-l ține predictibil, cred eu.
Vă rog din inimă să nu-l comparați pe Borza cu psihopatul arghirofil Vâlcov a cărui prezență și acțiune în guvern se apropie de ideea trădării de țară.
Dozaj complex de profesionalism, infatuare și naivitate politică, Borza poate muri pe altarul ideilor care îl definesc. Dar, pus la treabă poate produce minuni, cum va rămâne salvarea Hidroelectricii. Succes, Remus!
PS. Nu căutați nimic politic în această postare.

Ultima ora:

ObservatorDragoș Preda: Invitație pentru Membrii Club Romania

PoliticTanase Stamule: O grămadă de guguștiuci comentează pe Facebook despre faptul că a picat moțiunea

EconomieBogdan Chiriţoiu, despre prevenţie şi amenzi: Biserica se chinuie de 2.000 de ani să ne îndrepte, dar fără să ai şi o bâtă nu îi corectezi pe oameni

ExternAlexandru Grumaz: Marea Neagră, de la „lac rusesc“ la spaţiu de securitate al Europei

EvenimenteDragoș Preda: Invitație pentru Membrii Club Romania

CulturaIoan-Aurel Pop: Eminescu – valoarea absolută a culturii româneşti

SocialSever Voinescu: Ghidul Andrei Șerban

MoldovaIulian Chifu: La Chişinău – majoritate de coaliţie, fără cheie de control şi fără frâneClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe