Adriana
Publicat în 28 mai 2017, 22:36 / 97 elite & idei

Mesajul Ambasadorului României în Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior, cu ocazia “Zilei Românilor de Pretutindeni”

Mesajul Ambasadorului României în Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior, cu ocazia “Zilei Românilor de Pretutindeni”
+ Observator

Sunt onorat să-i salut din toată inima pe românii de pe tot cuprinsul Statelor Unite ale Americii, cu ocazia „Zilei Românilor de Pretutindeni”, moment de sărbătoare şi de mândrie naţională.
În perioada trecută de la preluarea mandatului de ambasador m-am întâlnit cu mulți dintre românii din SUA și am avut ocazia să constat contribuţia valoroasă adusă la dezvoltarea relației strategice dintre România și Statele Unite şi la păstrarea identităţii naţionale, prin promovarea valorilor, a tradiţiilor şi a culturii româneşti în spaţiul american. Tuturor le mulțumesc și îi asigur de întreaga noastră susținere și solidaritate.
În acest context, reiterez faptul că derularea unui parteneriat constructiv între Ambasada României la Washington şi comunitatea românească din SUA reprezintă o prioritate constantă a mea personală, şi a echipei diplomaţilor români, în deplină concordanţă cu angajamentul statului român de a fi alături de toţi cei care se simt români, indiferent unde s-ar afla în lume.
În această zi, sentimentele mele de recunoştinţă se îndreaptă către înaintaşii noştri şi, în egală măsură, către toţi românii care nu şi-au uitat originea şi continuă să poarte în suflet dragostea de ţară şi iubirea pentru valorile noastre naţionale.
Pe tot parcursul anului următor vom sărbători Centenarul Marii Uniri din anul 1918. Este cel mai bun prilej de a transmite apelul meu la unitate în susţinerea intereselor României şi ale românilor americani. Vă încurajez să păstraţi legături strânse între dumneavoastră, aici pe pământ american, pentru că prin unitatea şi solidaritatea românilor americani, vom fi cu toţii mai buni şi mai puternici.
Stimaţi compatrioţi, cu ocazia “Zilei Românilor de Pretutindeni”, vă transmit cele mai calde urări de bine, alături de cei dragi.
George Cristian Maior
Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii

Ultima ora:

ObservatorAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

PoliticSebastian Burduja propune o întâlnire cu părţile implicate în problema gunoiului şi constituirea unui grup de lucru

EconomieBogdan Chiriţoiu: 2020 a fost clar un an diferit; pe ansamblu economia noastră a mers surprinzător de bine

ExternMarco Badea: Moștenirea politică a lui Netanyahu nu va fi o națiune mai sigură, ci o societate israeliană profund fracturată, care trăiește în spatele zidurilor

SocialManuela Catrina: Ne luptam cu birocratia, iar unii cred ca hartia e mai safe

EvenimenteAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

CulturaIonuț Vulpescu: Proiectul pe care l-am inițiat, prin care mi-am propus să rezolv una dintre problemele dificile cu care se confruntă în special muzeele, a devenit lege!

EditorialCorneliu Vișoianu: Voluntarul și Club România după 10 ani | Bogdan Gavrilă, Spiritul Voluntarului care dă, fară să aștepte răsplată ci doar construiește ”Zero-risk” societyClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe