OraNoua.ro
Publicat în 12 aprilie 2017, 20:39 / 687 elite & idei

Metin Apti: Soarta Portului Constanța, dezbătută de zeci de ambasadori

Metin Apti: Soarta Portului Constanța, dezbătută de zeci de ambasadori

În cadrul mesei rotunde ce a avut loc miercuri, 5 aprilie, a.c., au fost prezenți Nicolae Dan Tivilichi, directorul general CN APM Constanța, Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanța, Viorel Panait, președinte Constanța Port Business Association și Apti Metin, președinte Silk Road Association.

Au participat reprezentanții ambasadelor din țările de pe traseul Drumului Mătăsii – Georgia, Azerbaijan, Kazakhstan, Turkmenistan, China, alături de oficiali din Ministerul Transporturilor, Ministerul Afacerilor Externe, ai organizațiilor reprezentative din transporturi și delegați ai companiilor interesate de dezvoltarea afacerilor pe această rută. Evenimentul și-a propus să evidențieze rolul Portului Constanța pe Drumul Mătăsii, în cadrul proiectelor de transport intermodal, potențialul său de atragere a fluxurilor de mărfuri și avantajele acestei rute de transport. Și-au confirmat participarea reprezentanți ai Ministerului Transporturilor, ai Ministerului Afacerilor Externe, ambasadori, consuli, precum și peste 40 de delegați ai Constanța Port Business Association.

„Portul Constanța pe Drumul Mătăsii” este un eveniment ce își propune să evidențieze rolul portului Constanța în cadrul proiectelor de transport, potențialul sau de atragere a fluxurilor de mărfuri și avantajele acestei rute de transport. „Portul Constanța pe Drumul Mătăsii” înseamnă aducerea împreună a tuturor factorilor decizionali, autorități de stat, autorități portuare, companii private, cu scopul de a contribui cât mai eficient la dezvoltarea optimă a coridorului de transport Asia-Europa, iar Portul Constanța are încă o dată ocazia să sublinieze rolul său important în aceasta configurație.

„Compania noastră reprezintă toate porturile maritime românești și de aceea am organizat această masă rotundă. Am văzut o oportunitate foarte mare de dezvoltare a comerțului din Europa și China. Portul Constanța a făcut pași serioși în legătură cu porturile din China, Georgia, Kazakhstan și Turkmenistan.”, a declarat directorul general CN APM Constanța, Nicolae Dan Tivilichi.

„Mă bucur să văd că între asociațiile din port și administrația portului există o colaborare foarte bună, iar evenimentul de astăzi marchează această colaborare. Portul Constanța este parte integrantă a unui oraș cu istorie și cu legături comerciale importante. Ca reprezentant al autorității locale voi susține întotdeauna acțiunile administrației portuare.”, a declarat primarul Constanței, Decebal Făgădău.

Ultima ora:

ObservatorAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

PoliticSebastian Burduja propune o întâlnire cu părţile implicate în problema gunoiului şi constituirea unui grup de lucru

EconomieBogdan Chiriţoiu: 2020 a fost clar un an diferit; pe ansamblu economia noastră a mers surprinzător de bine

ExternMarco Badea: Moștenirea politică a lui Netanyahu nu va fi o națiune mai sigură, ci o societate israeliană profund fracturată, care trăiește în spatele zidurilor

SocialManuela Catrina: Ne luptam cu birocratia, iar unii cred ca hartia e mai safe

EvenimenteAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

CulturaIonuț Vulpescu: Proiectul pe care l-am inițiat, prin care mi-am propus să rezolv una dintre problemele dificile cu care se confruntă în special muzeele, a devenit lege!

EditorialCorneliu Vișoianu: Voluntarul și Club România după 10 ani | Bogdan Gavrilă, Spiritul Voluntarului care dă, fară să aștepte răsplată ci doar construiește ”Zero-risk” societyClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe