Adriana
Publicat în 30 ianuarie 2018, 14:53 / 266 elite & idei

Mihai Aniței: “Hai să fim ceva, să riscăm pentru Mureș așa cum au riscat strămoșii noștri pentru România!”

Mihai Aniței: “Hai să fim ceva, să riscăm pentru Mureș așa cum au riscat strămoșii noștri pentru România!”
+ Observator

În anticiparea Centenarului Marii Uniri de la 1918, Grupul de inițiativă „Parteneri pentru Mureș” a organizat un concert extraordinar Gheorghe Zamfir la Palatul Culturii din Târgu-Mureș miercuri, 24 ianuarie, ora 19.30. Cel supranumit „maestrul naiului” a fost acompaniat de Corul Accoustic și Orchestra Metropolitană București, sub bagheta dirijorului Daniel Jinga și beneficiind de prezența sopranei Rodica Anghelescu.

Gazda evenimentului a fost cunoscuta prezentatoare de la TVR, Iuliana Tudor, care a purtat un costum tradițional din zona Mureșului.

Ing. Mihai Aniței (Vicepreședinte Parteneri pentru Mureș) a fost de părere că succesul este doar al celui care îndrăznește, iar Mureșul are nevoie de o astfel de atitudine: „Fiecare dintre noi trebuie să facem ceva, fiecare dintre noi trebuie să aducem o picătură pentru ca și copiii noștri să trăiească mai bine în acest oraș. Vorbind în fața mulțimii despre ideile și visurile tale, riști să pierzi. Iubind, riști să nu fi iubit la rândul tău. Trăind, riști să mori. Sperând, riști să disperi. Încercând măcar, riști să dai greș. Dar dacă nu riști nimic, nu faci nimic, nu ai nimic, nu ești nimic. Deci, hai să fim ceva, să riscăm pentru Mureș așa cum au riscat strămoșii noștri pentru România.”

De asemenea, Mihai Aniței a citit textul scris de Mihail Kogălniceanu și rostit de către Carol I ostașilor săi în data de 14 noiembrie 1878, la Brăila, în urma alipirii Dobrogei de România ca urmare a Războiului de Independență.

Mihai Aniţei: “Hai să fim ceva, să riscăm pentru Mureș așa cum au riscat strămoșii noștri pentru România!”

Ultima ora:

ObservatorClaudiu Butacu: România nu poate lipsi de la Solar Decathlon!      

PoliticAntal Lorant: Yesterday we discussed and voted on an important law!

EconomieDaniela Șerban: Companiile incluse în BET AeRO vor fi punctate din acest an pentru interacțiunea cu investitorii, prin indicatorul VEKTOR

ExternMarco Badea: 84 de zile de când a început războiul pornit de Vladimir Putin în Ucraina

SocialAndreea Paul: Meseriile viitorului pentru copilul meu

EvenimenteVictor Vevera: ICI București a organizat prima ediție a conferinței internaționale în domeniul diplomației cibernetice – „Building global digitalisation: creating trust & security through cyber diplomacy”

CulturaDan Mircea Cipariu: Blues & poetry performance, în spațiul La Cave de Bucarest

EditorialMihai Anghel: Domeniile regale ale sufletuluiClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe