Adriana
Publicat în 26 aprilie 2017, 19:57 / 141 elite & idei

Mihai Daraban (CCIR): Există riscul ca sistemul privat să nu mai poată susţine administraţia publică

Mihai Daraban (CCIR): Există riscul ca sistemul privat să nu mai poată susţine administraţia publică
+ Observator

Mediul de afaceri din România se confruntă cu lipsa forţei de muncă specializate şi cu migraţia forţei de muncă din sistemul privat în sectorul bugetar, existând riscul ca sistemul privat să nu mai poată susţine administraţia publică, susţine preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban.
Prezent la dezbaterea ‘Preşedintele României în dialog cu mediul de afaceri’, Daraban a atras atenţia asupra faptului că sistemul de stat se confruntă cu o lipsă de eficienţă, existând riscul ca sistemul privat să nu mai poată susţine administraţia publică.

‘Am efectuat mai multe sondaje de opinie pentru obiectivitate, în scopul identificării crizelor majore (cu care se confruntă mediul de afaceri – n. r.). Una dintre crizele pe care le-am identificat este cea a lipsei forţei de munca specializate. Ne mai confruntăm şi cu o a doua migraţie a forţei de muncă: oameni care pleacă din sistemul privat şi se duc în sistemul bugetar. (…) În sistemul de stat este o lipsa de eficienţă. Există riscul ca sistemul privat să nu mai poată susţine administraţia publică’, a afirmat preşedintele CCIR.
Potrivit unui comunicat al CCIR, remis marţi AGERPRES, Mihai Daraban a subliniat faptul ca CCIR încearcă să se implice în proiecte, plecând de la realitatea existentă în economie, pentru că, ‘dacă am conştientiza-o, am afla ce putem face în învăţământ, în diplomaţia economică sau cum putem elabora caietele de sarcini astfel încât să nu descalificăm din start capitalul românesc prin anumite condiţii de participare’.

Totodată preşedintele CCIR a tras un semnal de alarmă, declarând că România este pe penultimul loc în Europa la productivitatea muncii, pe ultimul loc la inovare şi cercetare şi pe ultimul loc la digitalizare.

‘Suntem pe penultimul loc în Europa la productivitatea muncii, pe ultimul loc la inovare şi cercetare şi pe ultimul loc la digitalizare. (…) Este foarte important să realizăm că nu se fac profituri mari în România. Cei care au depus bilanţul la organele fiscale au o cifră de afaceri în jur de 263 de miliarde de euro şi un profit brut de 19 miliarde de euro. Deci, vedem o rată a profitului de 7,2%. Nu sunt profituri mari’, a mai spus acesta.

Preşedintele CCIR, Mihai Daraban, a participat, marţi, la dezbaterea ‘Preşedintele României în dialog cu mediul de afaceri’, eveniment iniţiat de Administraţia Prezidenţială şi organizat cu sprijinul Camerei de Comerţ şi Industrie a României.

http://www.capital.ro/daraban-ccir-exista-riscul-ca-sistemul-privat-sa-nu-mai-poata.html

Ultima ora:

ObservatorAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

PoliticSebastian Burduja propune o întâlnire cu părţile implicate în problema gunoiului şi constituirea unui grup de lucru

EconomieBogdan Chiriţoiu: 2020 a fost clar un an diferit; pe ansamblu economia noastră a mers surprinzător de bine

ExternMarco Badea: Moștenirea politică a lui Netanyahu nu va fi o națiune mai sigură, ci o societate israeliană profund fracturată, care trăiește în spatele zidurilor

SocialManuela Catrina: Ne luptam cu birocratia, iar unii cred ca hartia e mai safe

EvenimenteAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

CulturaIonuț Vulpescu: Proiectul pe care l-am inițiat, prin care mi-am propus să rezolv una dintre problemele dificile cu care se confruntă în special muzeele, a devenit lege!

EditorialCorneliu Vișoianu: Voluntarul și Club România după 10 ani | Bogdan Gavrilă, Spiritul Voluntarului care dă, fară să aștepte răsplată ci doar construiește ”Zero-risk” societyClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe