Adriana
Publicat în 22 februarie 2017, 14:47 / 103 elite & idei

Mihai Daraban: În străinătate, imaginea României a avut de suferit

Mihai Daraban: În străinătate, imaginea României a avut de suferit
+ Observator

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie (CCI) a României, Mihai Daraban, a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Bistriţa, că acuzele din sfera politică legate de o eventuală implicare a unor multinaţionale în protestele ce au avut loc în această lună în ţară au fost „deplasate”.
„Mi s-au părut deplasate. Au fost nişte discuţii, mai ales la nivel de camere de comerţ străine în România, dar am considerat că nu este momentul şi cazul să interferăm şi noi. Ceea ce este un lucru clar, în străinătate imaginea României nu este deloc aşa cum ne-am dori-o după evenimentele care au avut loc”, a spus Daraban.

Preşedintele CCI a ţinut să sublinieze aportul adus de multinaţionale în economia autohtonă, dând ca exemplu situaţia primilor o sută de exportatori, dintre care doar trei sunt firme româneşti, dar care produc în total aproape jumătate din volumul exporturilor.

„Trebuie să fim realişti şi să recunoaştem şi rolul societăţilor străine în România. Dacă nu îl recunoaştem şi dacă vreodată ne gândim că vine o vrăjitoare şi ne ia capitalul străin din România, vă pot spune că punem cheile în cui şi plecăm. Uitaţi-vă la structura exportului în România şi o să vedeţi nişte cifre care vorbesc de la sine, pentru că am văzut în această campanie electorală şi după nişte atacuri oarecum ciudate asupra capitalului străin, pe care, sincer, nu mi le doresc. Îmi doresc să existe o legislaţie, şi legea aceasta a prevenţiei, care se zice că va apărea, probabil ar fi primul pas să protejezi capitalul autohton”, a adăugat Daraban, conform Agerpres.

Ultima ora:

ObservatorAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

PoliticSebastian Burduja propune o întâlnire cu părţile implicate în problema gunoiului şi constituirea unui grup de lucru

EconomieBogdan Chiriţoiu: 2020 a fost clar un an diferit; pe ansamblu economia noastră a mers surprinzător de bine

ExternMarco Badea: Moștenirea politică a lui Netanyahu nu va fi o națiune mai sigură, ci o societate israeliană profund fracturată, care trăiește în spatele zidurilor

SocialManuela Catrina: Ne luptam cu birocratia, iar unii cred ca hartia e mai safe

EvenimenteAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

CulturaIonuț Vulpescu: Proiectul pe care l-am inițiat, prin care mi-am propus să rezolv una dintre problemele dificile cu care se confruntă în special muzeele, a devenit lege!

EditorialCorneliu Vișoianu: Voluntarul și Club România după 10 ani | Bogdan Gavrilă, Spiritul Voluntarului care dă, fară să aștepte răsplată ci doar construiește ”Zero-risk” societyClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe