Matei Bogdan
Publicat în 12 februarie 2020, 17:38 / 34 elite & idei

Mihai Daraban participă miercuri şi joi la Consiliul General al Federaţiei Mondiale a Camerelor de Comerţ

Mihai Daraban participă miercuri şi joi la Consiliul General al Federaţiei Mondiale a Camerelor de Comerţ

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban, a participat, miercuri, la Paris, la lucrările Consiliului General al Federaţiei Mondiale a Camerelor de Comerţ, informează un comunicat al CCIR remis miercuri AGERPRES.

Şedinţa Consiliului General al Federaţiei Mondiale a Camerelor de Comerţ a fost dedicată sesiunilor de lucru pe marginea strategiilor de acţiune ale organizaţiei, printre care Platforma Chamber Connect, Brand-ul cameral, Congresul Chamber Connect şi platforma „Generation Next, Chambers 4.0”, se menţionează în comunicat.

Preşedintele CCIR a avut miercuri o întrevedere cu preşedintele Federaţiei Mondiale a Camerelor de Comerţ, Hamad Buamim, care este şi preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie Dubai. Joi, în cea de-a doua zi a lucrărilor, Mihai Daraban urmează să aibă discuţii bilaterale cu reprezentanţi de nivel înalt ai Camerelor de Comerţ din mai multe ţări.

Preşedintele CCIR a subliniat în numeroase rânduri necesitatea unui sistem de Camere de Comerţ unite, cu un rol important în dezvoltarea economică mondială, se menţionează în comunicatul Camerei de Comerţ şi Industrie a României.

„O dată cu învestirea mea în poziţia de membru în Consiliul General al Federaţiei Mondiale a Camerelor de Comerţ vine şi responsabilitatea de a lupta pentru promovarea unei economii globale, a comerţului liber, acţiuni care atrag crearea de noi locuri de muncă şi implicit îmbunătăţirea nivelului de trai”, a declarat Mihai Daraban, citat în comunicatul transmis miercuri de CCIR.

Preşedintele CCIR a fost ales în funcţia de membru în Consiliului General al Federaţiei Mondiale a Camerelor de Comerţ, în urma votului exercitat de reprezentanţii a peste 100 de state, se precizează în comunicatul CCIR. Astfel, România este reprezentată, pentru mandatul 2020-2022, în forul de conducere al organizaţiei mondiale a camerelor de comerţ.

Următoarea şedinţă a Consiliului General al Federaţiei Mondiale a Camerelor de Comerţ va avea loc în perioada 5 – 6 octombrie 2020 la Johannesburg.

Rolul Consiliului General al Federaţiei Mondiale a Camerelor de Comerţ este de a promova şi proteja conceptul de camere de comerţ ca entităţi intermediare esenţiale între guverne şi mediul de afaceri şi între mediul de afaceri şi publicul general. De asemenea, una dintre preocupările esenţiale ale Consiliul General este de a încuraja cooperarea cât mai activă dintre toate camerele de comerţ care fac parte din reţeaua mondială a organizaţiei. 

Ultima ora:

ObservatorRobert Lupițu: “3+1” concluzii după Conferința de Securitate de la München – SUA, NATO și est-europenii au format reduta Occidentului. Uniunea Europeană, între apetit pentru putere și actor geopolitic în șlapi

PoliticCristina Buzașu, unul dintre primii trei români din DIASPORA, în guvernul Orban

EconomieMihai Daraban: China, posibil avantajată. Cum influenţează coronavirusul economia.

ExternAlexandru Lăzescu: De ce vrea Macron o Europă suverană în parteneriat cu Rusia

EvenimenteRobert Lupițu: “3+1” concluzii după Conferința de Securitate de la München – SUA, NATO și est-europenii au format reduta Occidentului. Uniunea Europeană, între apetit pentru putere și actor geopolitic în șlapi

CulturaIon M.Ioniţă: Dezbatere „Historia“ – 75 de ani după Yalta. Cine conduce lumea?

SocialCristian Bușoi, președintele Comisiei pentru industrie, cercetare și energie din Parlamentul European: Trebuie să avem deschiderea să folosim inteligența artificială, fără abatere de la etică, pentru a-i ajuta mai mult pe toți copiii bolnavi de cancer

MoldovaEugen Tomac: Singura șansă pentru Republica Moldova este unirea cu RomâniaClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe