OraNoua.ro
Publicat în 6 decembrie 2016, 23:33 / 331 elite & idei

Mihai Daraban: Pavilionul central al Romexpo va deveni o sală polivalentă cu 15.000 de locuri

Mihai Daraban: Pavilionul central al Romexpo va deveni o sală polivalentă cu 15.000 de locuri

Pavilionul central al Romexpo va deveni un centru multifuncțional, o sală polivalentă cu 15.000 de locuri, vestiare, săli de conferințe și loje, în urma semnării unui protocol de colaborare cu Primăria Generală a Capitalei, a anunțat miercuri, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban.

„Pentru prima dată există o discuție directă și o deschidere spre colaborare a Primăriei Generale a Capitalei vizavi de Romexpo și de CCIR. Uitându-mă în istorie, nu am văzut o relație apropiată între Primăria Generală și noi, cu toate conducerile care au existat după revoluție. Am hotărât această întâlnire pentru că sunt anumite obiective din cadrul centrului expozițional pe care Romexpo și CCIR, singure, luate ca atare nu le pot îndeplini din motive strict financiare”, a spus Mihai Daraban.

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) și Primăria Municipiului București au semnat, miercuri, un Protocolul de colaborare în vederea atragerii de investiții pentru exploatarea Pavilionului A (cupola) din cadrul Romexpo.

Conform documentului, Primăria Generală ar urma să finanțeze cu aproximativ 30 de milioane de euro lucrările pentru reamenajarea pavilionului central ca sală polivalentă, cu 15.000 de locuri, vestiare, săli de conferințe, loje, astfel încât aceasta să fie acreditată la nivel european.

„Cupola este o emblemă a Bucureștiului. Ea va rămâne așa cum este la exterior, cu o reconfigurare majoră la interior. În această sală polivalentă se va putea organiza absolut orice, mai puțin rugby și fotbal. Lucrările pentru reamenajarea sălii vor dura aproximativ un an, urmând ca de la 1 septembrie 2017 cea mai mare parte a activității expoziționale din Cupolă să fie preluată de noua hală”, a spus Daraban.

Acesta a precizat că în ceea ce privește activitatea de târguri și expoziții, Romexpo va fi în continuare cel mai important jucător din România, iar în septembrie va fi dată în circuitul expozițional o nouă hală. În schimb, pentru alte acțiuni conexe, utile Bucureștiului, Daraban consideră că Romexpo este „oarecum”depășită.

Președintele CCIR a precizat că activitatea expozițională nu va fi întreruptă, deoarece până în luna mai 2017 se vor finaliza studiile de fezabilitate, iar lucrările vor începe pe perioada verii anului viitor.

Ultima ora:

ObservatorMireille Rădoi: Micul Paris la Biblioteca Centrală Universitară „CAROL I”  

PoliticKelemen Hunor: Acest guvern rămâne şi va face treabă până în 2024. UDMR nu va vota nicio moţiune de cenzură

EconomieCristian Grosu: Săptămâna care modelează Europa și România ei

ExternAntonia Colibasanu: What the EU’s Green Deal Means for Europe and Russia

SocialAdrian Hatos, la dezbaterea despre meditații organizată de Societatea Academică din România

EvenimenteMireille Rădoi: Micul Paris la Biblioteca Centrală Universitară „CAROL I”  

CulturaCristina Popescu: Pictorul Dimitrie Știubei, un pictor de …marcă

EditorialTeodor Baconschi: D-ale pandemiei. Un final cu repetițieClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe