Bogdan Daradan
Publicat în 24 septembrie 2012, 19:22 / 237 elite & idei

Mihai Ghimpu: Nu va fi consulat la Tiraspol

Mihai Ghimpu: Nu va fi consulat la Tiraspol

Preşedintele Partidului Liberal Mihai Ghimpu declară că un consulat rus la Tiraspol nu va fi deschis. Ghimpu susţine că viaţa unui om este mai importantă decât un consulat pe un teritoriu ocupat, potrivit moldova.org.

„Nu va fi consulat acolo şi tragem linia. Staţi liniştiţi. Cum să deschizi consulat pe un teritoriu ocupat, necontrolat de organele constituţionale. Dacă nu funcţionează legea noastră acolo. Dacă mâine, poimâine îl omoară pe un lucrător la consulat. Cine răspunde? Nu este simplu. Viaţa unui om este mai importantă decât un consulat pe un teritoriu unde nu poţi asigura securitatea lui.Ca şi cu consumarea gazelor. Ei nu plătesc, dar a cui este datoria?” a declarat Mihai Ghimpu.

Pe de altă parte, premierul Vlad Filat a reiterat că Rusia este în drept să îşi deschidă un consulat în stânga Nistrului, aşa cum sunt deschise consulate şi în alte oraşe ale ţării. Şi președintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, a declarat anterior că nu crede că este o problemă ca Federația Rusă să deschidă un consulat în Tiraspol.

Liderul de la Tiraspol, Evghenii Șevciuk, aflat în vizită la Moscova, a cerut ajutorul Dumei de Stat a Federației Ruse în problema deschiderii unui consulat în stânga Nistrului.

Ultima ora:

ObservatorIulian Fota: Urmatoarea rupere de Occident va fi, mai intai, pe vector tehnologic?

PoliticNicușor Dan: Opţiunea mea pentru alegerile de duminică este Partidul Naţional Liberal

EconomieMirela Iovu: Impactul disruptiv al tehnologiei asupra industriei bancare in era post-Covid!

ExternThierry De Montbrial, senior Adviser Club România, a fait de L’IFRI de 2ème Think Tank le plus influent du monde

SocialOvidiu Nahoi: Și dacă, totuși, trăim în cea mai bună perioadă din istoria României?

EvenimenteMireille Rădoi: Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” a oferit Înaltei Curți de Casație și Justiție una din cele 8 copii autentificate ale fundamentului legislației moderne – Magna Carta

CulturaCristina Popescu: Emisiunea de mărci poștale „Urși”

EditorialVasile Pușcaș: Un proiect jurnalistic pentru UnireClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe