OraNoua.ro
Publicat în 10 martie 2017, 08:30 / 388 elite & idei

Mihai Manole: DataCenter Forum 2017 debuteaza pe 11 mai la Bucuresti

Mihai Manole: DataCenter Forum 2017 debuteaza pe 11 mai la Bucuresti

Workshop Uptime Institute organizat in premiera nationala

DataCenter Forum 2017, eveniment unic dedicat profesionistilor si tehnologiilor din domeniul centrelor de date, debuteaza pe 11 mai la Crowne Plaza Bucuresti. Organizat de Tema Energy, DataCenter Forum reuneste 13 dintre cei mai relevanti furnizori din domeniu, care vor expune tehnologii dedicate centrelor de date pe o suprafata peste 550 mp si vor dezbate tedintele din acest domeniu in cadrul a 15 workshop-uri si prezentari. Uptime Institute, organizatia care a definit la nivel global cunoscutul sistem de certificare Tier, va sustine, în premieră la Bucuresti, workshop-ul „Data Center Management & Operations Best Practice“. Printre companiile care vor expune in cadrul DataCenter Forum 2017 se afla: Vertiv, Riello, APC by Schneider, Nexans, Caterpillar, Rittal, Uptime Institute USA, Hoppecke, Leoch, Pyralis, Toshiba, Carrier si Uniline.

„Piata locala de Data Centere, fixe si mobile, se dezvolta constant, atat ca suprafata, cat mai ales ca tehnologii utilizate, iar operatorii au nevoie de performanta si eficienta. Obiectivul DataCenter Forum este sa creeze o mai buna conexiune intre beneficiari si furnizori si sa analizeze dintr-o perspectiva practica tendintele globale. Acesta este si motivul pentru care Uptime Institute a decis sa fie prezent la DataCenter Forum 2017 cu un workshop dedicat bunelor practici in materie de management si operatiuni. Este un eveniment unic pe piata locala, atat prin abordare cat si prin diversitatea tehnologica“, afirma Mihai Manole, Director Tema Energy.

17-TemaEnergy-DCF-SocialMedia-MP3

DataCenter Forum prezinta solutii pentru toate ariile operationale ale unui Centru de Date, disponibile atat pentru operatori, cat si pentru companiile care doresc sa gestioneze propria infrastructura. Participantii vor putea evalua solutii pentru climatizare, electro-alimentare (UPS-uri, baterii, generatoare), detectie si stingere incendii, securitate, comunicatii si networking, echipamente IT, monitorizare si mentenanta etc. Complementar, Tema Energy va expune un model de Centru de Date mobil, dezvoltat pe un concept propriu si utilizat deja de mai multe companii private si institutii publice din Romania. DataCenter Forum 2017 va avea loc pe 11 mai, la Crowne Plaza Bucuresti. Intrarea este libera, pe baza inregistrarii pe site-ul http://www.datacenter-forum.ro.

—–

Despre Tema Energy

Companie cu actionariat integral privat, infiintata in 2002, Tema-Energy este lider pe piata locala in domeniul integrarii de Data Centere si sisteme de tip Power Supply, de la Design la Amenajare si Operare. Printre pionierii Data Centerelor mobile in Romania, Tema Energy a realizat la cheie peste 30 de Data Centere si Data Rooms, si a livrat sisteme electrice, mecanice, de securitate respectiv de comunicatii pentru Data Centere pentru peste 70 de companii. Solutiile grupului Tema Energy includ Climatizare, UPS, Generatoare, Baterii, Pardoseala flotanta, Detectie si Stingere incendii, Instalatii electrice, Comunicatii si Networking, IT, Monitorizare si DCIM, Mentenanta. Pentru mai multe informatii, inclusiv, agenda evenimentului, accesati www.tema-energy.ro

Tema Energy- 15 ani de activitate

Înființată în 2002, Tema Energy s-a poziționat din primii ani de activitate ca unul dintre principalii furnizori locali de soluții de electroalimentare. Compania și-a extins însă rapid aria de competențe proiectând în 2005 primul Data Center integrat. Proiect pe care l-a și concretizat un an mai târziu, devenind astfel unul dintre pionierii în execuția centrelor de date la cheie. În 2011 a anunțat dublarea cifrei de afaceri și triplarea profitului, iar anul trecut a avut un nivel de activitate de trei ori mai mare decât în 2013.

Focus pe inovația tehnologică

În anii care au urmat, Tema Energy a continuat să-și diversifice portofoliul de servicii prin adăugarea activității de Facility Management pentru Data Centere, spații tehnice și clădiri industriale, a celei de închiriere de generatoare electrice și UPS-uri, de furnizare, implementare și integrare a soluțiilor profesionale de securitate, climatizare, detecție-stingere incendii etc.
În 2011, la cinci ani de la execuția primului Data Center din istoria companiei, Tema Energy a marcat o nouă premieră tehnologică pe plan local – proiectarea primului Data Center Mobil. O decizie de dezvoltare confirmată trei ani mai târziu când au fost livrate primele centre de date mobile.
Și tot o premieră pe piața locală este și faptul că, din 2014, compania deține și certificarea ATS a Uptime Institute (acreditare obținută de Directorul General Mihai Manole).

Referințe

În 15 ani de activitate, Tema Energy și-a extins constant portofoliul de soluții cu produse furnizate de liderii de piață (APC, Vertiv, Riello, Cummins, Hoppecke, Rittal, 3M Novec, Teksan, Bosch, Samsung, Uniflair etc.), dar și pe cel de clienți. Pentru care a realizat o serie de proiecte de referință pentru piața locală și regională, precum:
• cele trei centre de date GTS Telecom
• sistemul integrat de power back-up (cu generator de 2.100 kVA, UPS-uri și baterii) pentru Spitalul Monza
• livrarea a peste 25.000 de baterii VRLA în toate locațiile Telekom România din țară
• centrul de date mobil furnizat către BNR
• sistemele de securitate, climatizare și detecție-stingere incendii pentru Alstom

• livrarea a două generatoare Diesel de 3.000 kVA fiecare (printre cele mai mari din Europa de Sud-Est) în cadrul proiectului de cercetare ELI-NP din domeniul fizicii nucleare

• câte trei Data Rooms și trei Telco Rooms, precum și un sistem de alimentare integrat pentru cele două fabrici Daimler – Star Transmission de la Sebeș (proiect câștigat în urma unei licitații la nivel european).

Pe lista clienților pe zona centrelor de date se regăsesc și Ministerul Justiției, Pro TV, Spitalul Matei Balș, Star Storage, UPC, Garanta Asigurări, Inmedio, M247, Omnilogic, Wipro, Sistec etc. La momentula actual, compania are la activ peste 40 de proiecte de centre de date, Data Rooms și Data Centere Mobile la cheie, precum și execuția a diferite sisteme (electrice, climatizare, securitate etc.) pentru alte peste 70 de proiecte.

Strategia de abordare a pietei

În mod curent, Tema Energy are trei direcții strategice de business, prima dintre acestea fiind cea de integrator și furnizor de soluții la cheie pe zona de Data Center, dar și pentru soluțiile de securitate, HVAC, detecție și stingere incendii, instalații electrice și mecanice. Cea de a doua direcție este cea de furnizare de echipamente de electroalimentare (generatoare, UPS-uri, baterii VRLA și Li-Ion, redresori, sisteme fotovoltaice etc.), piață în care Tema Energy este unul dintre principalii jucători.
A treia direcție de activitate este cea de Service și Facility Management, Tema Energy extinzându-și constant aria de acoperire la nivel național și competențele. Departamentul Service are șase echipe de tehnicieni și ingineri de mentenanță și intervenții, precum și 12 tehnicieni pe zona de Facility Management pentru Data Centere și centrale MSC Telecom. Dovada că eforturile depuse în această direcție și-au atins scopul o constituie numeroasele contracte de Facility Management încheiate la nivel național (printre clienți se numără și Vodafone România, contractul încheiat în 2010 derulându-se și în prezent), precum și imaginea de partener prompt și competent pe care o are Tema Energy în piață.
Acestora li se adaugă un departament dedicat de Proiectare și Design de soluții integrate, precum și o echipă de vânzări cu prezență în București și Sibiu și, în curând, Cluj.

Obiective pe termen scurt

Cu o cifră de afaceri de 5,3 milioane de euro în 2015 și estimări de 6 milioane pentru anul acesta, Tema Energy se poziționează la momentul actual ca unul dintre liderii pieței de soluții de Data Centere la cheie și are așteptări optimiste. Obiectivele companiei pentru anul în curs prevăd creșterea cotei de piață pe zona centrelor de date, precum și a sistemelor de alimentare cu energie electrică și a soluțiilor de power back-up. Pentru atingerea acestora, Team Energy își concentrează eforturile pe extinderea și consolidarea echipelor de Proiectare, Service, Project management și Vânzări, dar și în direcția organizării celui mai reprezentativ eveniment local în domeniul infrastructurilor de centre de date – DataCenter Forum 2017.

DataCenter Forum 2017

Aflat la prima editie, DataCenter Forum va reuni furnizori importanți din domeniu, care își vor prezenta produsele în spațiul expozițional și vor dezbate tendințele din acest domeniu în cadrul unei serii extinse de workshop-uri. Aria expozitionala acopera cca 500 mp si va avea 15-16 standuri. Tema Energy va prezenta un DataCenter mobil, construit pe o arhitectura proprie.
O premiera in Romania va fi workshopul Uptime Institute (cea mai prestigioasa autoritate de certificare din industria Data Center, care a lansat clasificarile de tip Tier precum si o serie de bune practici in proiectarea, construirea si exploatarea centrelor de date).
Lista de expozanti include:Vertiv, Riello, APC by Schneider, Nexans, Caterpillar, Rittal, Uptime Institute USA, Hoppecke, Leoch, Pyralis, Toshiba, Carrier, Helinick, Uniline, Mitsubishi, Uniflair. Complementar va avea loc si o sesiune de prezentari si ateliere tehnice. Evenimentul are loc pe 11 Mai la Crowne Plaza Bucuresti.

Mihai Manole – Managing Director Tema-Energy

Parte din echipa Tema din anul 2010. A ocupat anterior pozitii de Project Managemen si Vanzari, iar in ultimul an a activat ca Business Development Manager. Ca strategie, a orientat companie catre proiecte de anvergura derulate cu centre de date mari si care au acoperit majoritatea ariilor functionale: Electro alimentare, racire, sisteme de rack-uri, podele tehnice, sisteme de management etc). Complementar, compania a abordat si clienti din afara pietei DataCenter, in general prin proiecte complexe de power back-up. Totodata, Tema-Energy a dezvoltat parteneriate cu jucatori cheie din piata precum: Vodafone, Telekom, Star Transmission Daimler, Citibank, Bancpost, UPC, GTS Telecom, Coca Cola, Ericsson.

Ultima ora:

ObservatorAlina Achim-Inayeh, moderator at Expert Forum conference – Eastern Europe and the Republic of China (Taiwan)

PoliticSebastian Burduja: De ziua mea, mi-am depus candidatura pentru un nou mandat de președinte al PNL Sector 1

EconomieRadu Craciun: Suntem in ochiul furtunii

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialRadu Puchiu: Competențe sexuale digitale în școli

EvenimenteAlina Achim-Inayeh, moderator at Expert Forum conference – Eastern Europe and the Republic of China (Taiwan)

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe