Adriana
Publicat în 3 iulie 2013, 15:15 / 103 elite & idei

Mihai Tănăsescu (BEI): Ne propunem pentru 2013 finanţări de 800 milioane – 1 miliard euro pentru România

Mihai Tănăsescu (BEI): Ne propunem pentru 2013 finanţări de 800 milioane – 1 miliard euro pentru România
+ Observator

Vicepreşedintele Băncii Europene de Investiţii (BEI), Mihai Tănăsescu, a declarat miercuri că banca îşi propune să aloce României în 2013 fonduri cuprinse între 800 milioane şi un miliard de euro.

Tănăsescu a participat la semnarea unui acord de împrumut cu CEC Bank în valoare de 45 milioane euro destinat finanţării sectorului IMM şi unor societăţi din sectorul public.

„Ne propunem să facem din CEC un tip, un gen de bancă de dezvoltare pentru România”, a spus Tănăsescu care a precizat că expunerea totală a BEI pe România a ajuns la 10 miliarde de euro.

Tănăsescu a explicat că miercuri urmează să aibă o întâlnire cu ministrul Agriculturii pentru discutarea unor subiecte privind finanţarea societăţilor din agricultură.

„Ne vom vedea astăzi cu ministrul Agriculturii pentru a discuta cum această bancă, BEI, să se implice mai mult în proiecte pentru agricultură în România”, a subliniat Tănăsescu.

Acordul semnat miercuri facilitează acordarea de credite pentru diferite domenii – construcţii, modernizări – tehnologizări unităţi de producţie, achiziţia de echipamente, aparatură tehnică, modernizarea fermelor agricole, infrastructură turistică.

Creditele pot fi acordate pe o perioadă de până la 12 ani cu o perioadă de graţie de patru ani.

BEI a acordat împrumuturi în 2012 de 335 milioane euro, crescând volumul angajamentelor de creditare pentru România la circa 4,3 miliarde euro în ultimii cinci ani.
www.agerpres.ro

Ultima ora:

ObservatorIulian Fota: Urmatoarea rupere de Occident va fi, mai intai, pe vector tehnologic?

PoliticNicușor Dan: Opţiunea mea pentru alegerile de duminică este Partidul Naţional Liberal

EconomieMirela Iovu: Impactul disruptiv al tehnologiei asupra industriei bancare in era post-Covid!

ExternThierry De Montbrial, senior Adviser Club România, a fait de L’IFRI de 2ème Think Tank le plus influent du monde

SocialOvidiu Nahoi: Și dacă, totuși, trăim în cea mai bună perioadă din istoria României?

EvenimenteMireille Rădoi: Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” a oferit Înaltei Curți de Casație și Justiție una din cele 8 copii autentificate ale fundamentului legislației moderne – Magna Carta

CulturaCristina Popescu: Emisiunea de mărci poștale „Urși”

EditorialVasile Pușcaș: Un proiect jurnalistic pentru UnireClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe