OraNoua.ro
Publicat în 19 martie 2014, 15:47 / 179 elite & idei

Mihai Tănăsescu: BEI nu are limite cu privire la investițiile sale în Grecia

Mihai Tănăsescu: BEI nu are limite cu privire la investițiile sale în Grecia

Banca Europeană de Investiții (BEI) se așteaptă să distribuie Greciei în acest an credite în valoare de peste un miliard de euro, ceea ce, în opinia vice-președintelui BEI, Mihai Tănăsescu, confirmă faptul că ‘Grecia constituie un client de încredere pentru Uniunea Europeană’, informează cotidianul elen Kathimerini.

Cu ocazia semnării unui acord de împrumut în valoare de 235 de milioane de euro pentru compania elenă de utilități Public Power Corporation (PPC), Mihai Tănăsescu a prezentat luni activitatea BEI în Grecia subliniind că ‘BEI nu are limite cu privire la investițiile sale în Grecia’, adăugând însă țara trebuie să prezinte planuri credibile de afaceri.

În cazul PPC, planul de afaceri finanțat de BEI acoperă perioada 2013-2015 și are drept obiectiv modernizarea rețelei de distribuție a energiei electrice precum și extinderea sa pentru a conecta la rețea alte 186.000 de gospodării atât din partea continentală a Greciei cât și din insulele grecești.

La rândul său, președintele PPC, Arthouros Zervos, a explicat că împrumutul BEI face parte dintr-un total de credite în valoare de 415 milioane de euro, restul de 180 de milioane de euro urmând să facă obiectul unui nou credit care ar urma să fie semnat în acest an sau cel mai târziu în 2015.

Creditele acordate de BEI Greciei anul trecut s-au ridicat la 1,4 miliarde de euro, de aproape trei ori mai mult decât cele 550 milioane de euro distribuite în 2012.

Banca Europeană de Investiții, cu sediul în Luxemburg, a fost constituită prin Tratatul de la Roma din 1958. Acționarii BEI sunt statele membre ale Uniunii Europene, iar accentul principal al activităților de creditare ale BEI este pus pe finanțarea de proiecte ce promovează o dezvoltare regională echilibrată și coeziunea economică și socială într-o Uniune Europeană extinsă.

Ultima ora:

ObservatorLudovic Orban: România are o şansă uriaşă. Avem oportunităţi pe care mulţi nici măcar nu le-au identificat

PoliticLudovic Orban: România are o şansă uriaşă. Avem oportunităţi pe care mulţi nici măcar nu le-au identificat

EconomieRăzvan Nicolescu: Mizele regionale ale jocurilor din energie (Op-ed)

ExternDan Mihalache: Nu uitați să aplicați în următoarea perioadă pentru a vă proteja dreptul curent de a locui, munci și studia în Marea Britanie

SocialGeorge Butunoiu: Realitatea la zi – Minte-mă frumos! Mituri și ipocrizie în lumea corporatistă – George Butunoiu

EvenimenteMarian Murguleț: Videoconferința „Digitalizarea României și Tehnologia 5G” / „Cartea electronică de identitate va face ireversibilă transformarea digitală a României”

CulturaCristina Popescu: Romfilatelia introduce în circulație joi, 2 iulie 2020, emisiunea de mărci poștale Animale tip leopard

EditorialMirela Iovu: Efectele disruptive ale COVID-19. Digitalizarea, noul model de afaceri in contextul pandemieiClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe