OraNoua.ro
Publicat în 19 martie 2014, 15:47 / 194 elite & idei

Mihai Tănăsescu: BEI nu are limite cu privire la investițiile sale în Grecia

Mihai Tănăsescu: BEI nu are limite cu privire la investițiile sale în Grecia

Banca Europeană de Investiții (BEI) se așteaptă să distribuie Greciei în acest an credite în valoare de peste un miliard de euro, ceea ce, în opinia vice-președintelui BEI, Mihai Tănăsescu, confirmă faptul că ‘Grecia constituie un client de încredere pentru Uniunea Europeană’, informează cotidianul elen Kathimerini.

Cu ocazia semnării unui acord de împrumut în valoare de 235 de milioane de euro pentru compania elenă de utilități Public Power Corporation (PPC), Mihai Tănăsescu a prezentat luni activitatea BEI în Grecia subliniind că ‘BEI nu are limite cu privire la investițiile sale în Grecia’, adăugând însă țara trebuie să prezinte planuri credibile de afaceri.

În cazul PPC, planul de afaceri finanțat de BEI acoperă perioada 2013-2015 și are drept obiectiv modernizarea rețelei de distribuție a energiei electrice precum și extinderea sa pentru a conecta la rețea alte 186.000 de gospodării atât din partea continentală a Greciei cât și din insulele grecești.

La rândul său, președintele PPC, Arthouros Zervos, a explicat că împrumutul BEI face parte dintr-un total de credite în valoare de 415 milioane de euro, restul de 180 de milioane de euro urmând să facă obiectul unui nou credit care ar urma să fie semnat în acest an sau cel mai târziu în 2015.

Creditele acordate de BEI Greciei anul trecut s-au ridicat la 1,4 miliarde de euro, de aproape trei ori mai mult decât cele 550 milioane de euro distribuite în 2012.

Banca Europeană de Investiții, cu sediul în Luxemburg, a fost constituită prin Tratatul de la Roma din 1958. Acționarii BEI sunt statele membre ale Uniunii Europene, iar accentul principal al activităților de creditare ale BEI este pus pe finanțarea de proiecte ce promovează o dezvoltare regională echilibrată și coeziunea economică și socială într-o Uniune Europeană extinsă.

Ultima ora:

ObservatorHorea Mihai Bădău: Inteligența Artificială – Ce se va întâmpla

PoliticLudovic Orban: La nivelul primăriilor este nevoie de o reechilibrare a bugetelor locale

EconomieSilviu Cerna: Pericolele populismului macroeconomic

ExternClara Volintiru: Taking stock of ‘election season’ in the Eastern Partnership countries

SocialCiprian Negură: Micro-sesiune marca Skills Of The Future

EvenimenteIon M.Ioniţă, Iulian Fota: Dezbatere Historia Live – Rusia şi Turcia în Nagorno-Karabah, consecinţele războiului

CulturaCristina Popescu: Nuduri în pictura românească

EditorialHorea Mihai Bădău: Inteligența Artificială – Ce se va întâmplaClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe