Ana Iosif
Publicat în 17 aprilie 2012, 14:55 / 242 elite & idei

Minciună la scară transnistreană: „Niciun om nu a fost omorât în 20 de ani de la crearea misiunii de pacificatori

Minciună la scară transnistreană: „Niciun om nu a fost omorât în 20 de ani de la crearea misiunii de pacificatori

„Misiunea de pacificatori de pe Nistru este demult recunoscută ca fiind una de succes. Timp de 20 de ani, aici nu au fost trase focuri de arme și nu a fost omorât niciun om”, ne spune senină o reporteriţă a TVR PMR, aşa-numita televiziune de stat din regiunea transnistreană. Fără a sufla o vorbă despre incidentul din 1 ianuarie, aceasta nu conteneşte a lăuda bravii pacificatori, mai ales că din minut în minut stă să apară un oaspete important, emisarului special al preşedintelui rus pentru Trasnistria, Dmitrii Rogozin.

Sosit la faţa locului, acesta a aflat, totuşi, că „la 1 ianuarie curent, un cetățean al Republicii Moldova, care sărbătorise prea puțin sau prea mult, a vrut să treacă prin postul de pacificatori nr. 9, deși bariera era coborâtă. A fost oprit, după ce în direcția automobilului a fost deschis focul. Comisia Unificată de Control a conchis că pacificatorul care a tras nu a încălcat legea”, l-a informat, bineînţeles cum nu se poate mai obiectiv, comandantul militar al contingentului rus de pacificatori, Anatolii Zverev.

Dmitri Rogozin se află într-o vizită de lucru în Republica Moldova. Vicepremierul rus Dmitri Rogozin se află aici  în calitatea sa de copreşedinte al comisiei mixte de cooperare economică. La Tiraspol a mers, însă, în calitate de emisar special al Kremlinului pentru regiunea transnistreană.

 

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieNovel Research, Editura Club România: Trenduri în reglementări financiare

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe