Ana Iosif
Publicat în 17 aprilie 2012, 14:55 / 380 elite & idei

Minciună la scară transnistreană: „Niciun om nu a fost omorât în 20 de ani de la crearea misiunii de pacificatori

Minciună la scară transnistreană: „Niciun om nu a fost omorât în 20 de ani de la crearea misiunii de pacificatori

„Misiunea de pacificatori de pe Nistru este demult recunoscută ca fiind una de succes. Timp de 20 de ani, aici nu au fost trase focuri de arme și nu a fost omorât niciun om”, ne spune senină o reporteriţă a TVR PMR, aşa-numita televiziune de stat din regiunea transnistreană. Fără a sufla o vorbă despre incidentul din 1 ianuarie, aceasta nu conteneşte a lăuda bravii pacificatori, mai ales că din minut în minut stă să apară un oaspete important, emisarului special al preşedintelui rus pentru Trasnistria, Dmitrii Rogozin.

Sosit la faţa locului, acesta a aflat, totuşi, că „la 1 ianuarie curent, un cetățean al Republicii Moldova, care sărbătorise prea puțin sau prea mult, a vrut să treacă prin postul de pacificatori nr. 9, deși bariera era coborâtă. A fost oprit, după ce în direcția automobilului a fost deschis focul. Comisia Unificată de Control a conchis că pacificatorul care a tras nu a încălcat legea”, l-a informat, bineînţeles cum nu se poate mai obiectiv, comandantul militar al contingentului rus de pacificatori, Anatolii Zverev.

Dmitri Rogozin se află într-o vizită de lucru în Republica Moldova. Vicepremierul rus Dmitri Rogozin se află aici  în calitatea sa de copreşedinte al comisiei mixte de cooperare economică. La Tiraspol a mers, însă, în calitate de emisar special al Kremlinului pentru regiunea transnistreană.

 

Ultima ora:

ObservatorElena Calistru: We’re looking for Ukrainians who want to learn the essentials about life and work in Romania

PoliticOana Țoiu, despre victimele violenței domestice: ”Nu poate nimeni în locul lor să apeleze la autorități, însă sunt câteva lucruri care le pot fi de ajutor”

EconomieGabriel Biriș: Din nou despre energie – Ordonanța românească vs. Regulamentul Consiliului

ExternRadu Carp: Umbra lui Putin în Italia post-Draghi – între Rousseau şi Montesquieu

SocialNicoleta Munteanu: Povestea româncei care este parteneră într-o companie care are în responsabilitate peste 6 miliarde de euro şi care a dezvoltat singură un program unic pentru copiii din toate şcolile din România

EvenimenteFlavia Popa şi Ciprian Stănescu – Climate Change Summit şi cum schimbăm paradigma mediului

CulturaDan Mircea Cipariu: ORLAN, file de corp și auto-hagiografie

EditorialSilviu Cerna: Metamorfozele banilor, cauze şi efecte-Banii electroniciClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe