Ana Iosif
Publicat în 17 aprilie 2012, 14:55 / 191 elite & idei

Minciună la scară transnistreană: „Niciun om nu a fost omorât în 20 de ani de la crearea misiunii de pacificatori

Minciună la scară transnistreană: „Niciun om nu a fost omorât în 20 de ani de la crearea misiunii de pacificatori

„Misiunea de pacificatori de pe Nistru este demult recunoscută ca fiind una de succes. Timp de 20 de ani, aici nu au fost trase focuri de arme și nu a fost omorât niciun om”, ne spune senină o reporteriţă a TVR PMR, aşa-numita televiziune de stat din regiunea transnistreană. Fără a sufla o vorbă despre incidentul din 1 ianuarie, aceasta nu conteneşte a lăuda bravii pacificatori, mai ales că din minut în minut stă să apară un oaspete important, emisarului special al preşedintelui rus pentru Trasnistria, Dmitrii Rogozin.

Sosit la faţa locului, acesta a aflat, totuşi, că „la 1 ianuarie curent, un cetățean al Republicii Moldova, care sărbătorise prea puțin sau prea mult, a vrut să treacă prin postul de pacificatori nr. 9, deși bariera era coborâtă. A fost oprit, după ce în direcția automobilului a fost deschis focul. Comisia Unificată de Control a conchis că pacificatorul care a tras nu a încălcat legea”, l-a informat, bineînţeles cum nu se poate mai obiectiv, comandantul militar al contingentului rus de pacificatori, Anatolii Zverev.

Dmitri Rogozin se află într-o vizită de lucru în Republica Moldova. Vicepremierul rus Dmitri Rogozin se află aici  în calitatea sa de copreşedinte al comisiei mixte de cooperare economică. La Tiraspol a mers, însă, în calitate de emisar special al Kremlinului pentru regiunea transnistreană.

 

Ultima ora:

ObservatorCristina Popescu: Femei celebre din România

PoliticKlaus Iohannis, ședință pe tema Planului Național de Redresare și Reziliență

EconomieAdrian Hatos: Proiectul bugetului de stat pe anul 2021 așază economia românească pe principii liberale: investiții, reforme, creștere economică.

ExternBogdan Aurescu: nominalizarea lui Andrei Muraru în funcţia de ambasador în SUA este „o alegere excelentă”

SocialIulian Crăciun: Despre scandalul exmatriculării studenților la Drept

EvenimenteNicole Moț: Invitație lansare de carte

CulturaCristina Popescu: Femei celebre din România

EditorialIuliana Stan: Femeia si puterea. Gender balance si succes personalClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe