Adriana
Publicat în 20 septembrie 2017, 11:06 / 90 elite & idei

Ministrul Theodor Meleșcanu a discutat cu omologul ucrainean despre situația școlilor cu predare în limba română

Ministrul Theodor Meleșcanu a discutat cu omologul ucrainean despre situația școlilor cu predare în limba română
+ Observator

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, a avut o întrevedere cu omologul ucrainean, Pavlo Klimkin, marți, în marja lucrărilor Adunării Generale a ONU, oficialul român exprimându-și îngrijorarea pentru situația școlilor cu predare în limba română din Ucraina, se arată într-un comunicat al MAE remis AGERPRES.

„Ministrul român și-a exprimat îngrijorarea pentru situația școlilor cu predare în limba română din Ucraina în urma adoptării noii legi privind educația. Șeful diplomației române a subliniat necesitatea adoptării unor măsuri menite să asigure respectarea normelor și standardelor internaționale în materie și a reținut, în context, angajamentul oficialului ucrainean că implementarea noii legislații se va face cu consultarea comunității românești din Ucraina și a autorităților române, astfel încât nivelul și calitatea învățământului în limba română să nu fie afectate de noile norme”, se precizează în comunicatul MAE.

Potrivit sursei citate, cei doi miniștri au trecut în revistă și situația din estul Ucrainei, inclusiv din perspectiva trimiterii unei eventuale misiuni internaționale de menținere a păcii și s-a agreat ca orice astfel de demers să respecte integritatea teritorială a statului ucrainean.
https://www.agerpres.ro/politica/2017/09/20/ministrul-melescanu-a-discutat-cu-omologul-ucrainean-despre-situatia-scolilor-cu-predare-in-limba-romana-11-24-11

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera: Premiu pentru cercetarea științifică de elită

PoliticKelemen Hunor: Acest guvern rămâne şi va face treabă până în 2024. UDMR nu va vota nicio moţiune de cenzură

EconomieCristian Grosu: Săptămâna care modelează Europa și România ei

ExternAntonia Colibasanu: What the EU’s Green Deal Means for Europe and Russia

SocialAdrian Hatos, la dezbaterea despre meditații organizată de Societatea Academică din România

EvenimenteVictor Vevera: Premiu pentru cercetarea științifică de elită

CulturaCristina Popescu: Pictorul Dimitrie Știubei, un pictor de …marcă

EditorialTeodor Baconschi: D-ale pandemiei. Un final cu repetițieClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe