Matei Bogdan
Publicat în 4 decembrie 2019, 17:49 / 40 elite & idei

Mircea Geoană, discurs mobilizator în prima zi a summitului NATO

Mircea Geoană, discurs mobilizator în prima zi a summitului NATO

Premieră pentru România la summitul NATO de la Londra. Numărul doi al Alianței Nord Atlantice este un român. Mircea Geoană, secretarul general adjunct, a rostit primul său discurs. În urmă cu puțin timp a început la Londra și o recepție la Palatul Buckingham, găzduită de regina Elisabeta a II-a, recepție la care a sosit și președintele Klaus Iohannis.

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO: Provin din România și am fost suficient de norocos să fiu primul secretar general adjunct al NATO reprezentând un aliat nou. O regiune, țara mea și milioane și milioane de europeni care am fost separați de familia noastră naturală de comunism.

Cine și-ar fi imaginat că după 30 de ani, regiunea noastră va fi parte completă a lumii occidentale, membri ai NATO și ai Uniunii Europene. Uneori cred că trăiesc un vis.

Când cineva vine și ne spune să alegem între Europa și America, le voi spune că nu pot face asta, pentru că Europa și America de Nord sunt două fețe ale aceleiași monede. Nu ne puneți să alegem, pentru că întotdeauna alegem securitatea.

Ultima ora:

ObservatorSergiu Manea: Forbes 30 pentru RO30

PoliticIon M. Ioniţă: Bădălău şi ai lui

EconomieSergiu Manea: Forbes 30 pentru RO30

ExternIulian Chifu: Un game changer în Brexit – Raportul serviciilor britanice privind ingerinţele Rusiei în referendumul din 2016

EvenimenteMireille Rădoi: Un produs de diplomație culturală – Femei remarcabile din România și din Peru

CulturaRadu Preda: Organizatorii memoriei

SocialAndrei Stoian: Sistemul de învăţământ românesc a acumulat o serie întreagă de probleme

MoldovaAndrei Vlasceanu: Tragedie antică şi teatru rusesc la ChişinăuClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe