Adriana
Publicat în 10 aprilie 2013, 12:43 / 119 elite & idei

Mircea Geoana: Fumul alb al procurorilor, sensul sacrificării unei mutări şi România în şase luni în Schengen

Mircea Geoana: Fumul alb al procurorilor, sensul sacrificării unei mutări şi România în şase luni în Schengen
+ Observator

Rezolvarea subiectului procurorilor este esenţială pentru declanşarea ofensivei de primăvară – politică, diplomatică, intelectuală şi de afaceri – pentru recâştigarea unei bune reputaţii a României în Europa şi în lume.

După ce se va pronunţa CSM – şi ar fi bine să o facă pe cât de rapid este posibil, sunt toate premisele să vedem fum alb în legătură cu numirea procurorilor. Preşedintele a dat semnalul necesar că va pune capăt acestui circ energofag atunci când va avea decretele pe masă. Aşa cum este esenţial să expediem acest subiect pentru a ne concentra pe economie şi pe locuri de muncă, la fel de important este să culegem dividendele europene ale sacrificiului tactic pe care l-a făcut premierul. Numirea şi validarea unor procurori a căror independenţă să nu fie pusă sub semnul îndoielii este un element esenţial în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare. Ştim că, oricât ar fi de nedrept, fără un MCV ireproşabil în următoarea perioadă poarta Schengen nu ni se va deschide. La fel ştim că, având MCV atârnat la gât, nici intrarea în Euro – oricât de ipotetică pare ea astăzi, în contextul crizei din flancul sudic al zonei Euro – nu va fi mai mult decât o aspiraţie.

www.adevarul.ro

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieNovel Research, Editura Club România: Trenduri în reglementări financiare

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe