OraNoua.ro
Publicat în 23 aprilie 2014, 16:37 / 132 elite & idei

Mircea Geoană: România are tot interesul să aibă o prezență militară permanentă NATO pe teritoriul său

Mircea Geoană: România are tot interesul să aibă o prezență militară permanentă NATO pe teritoriul său

Președintele Comisiei parlamentare pentru aderarea României la spațiul Schengen, senatorul PSD Mircea Geoană, consideră că România are tot interesul și îndreptățirea să aibă o prezență militară permanentă NATO pe teritoriul său, așa cum Polonia a solicitat în mod oficial o prezență militară NATO permanentă.

„Sperăm ca la nivelul NATO aceste forme de sprijin și de demonstrare a faptului că articolul 5 al Alianței Atlantice este activ, prezența militară americană în România, fie în Marea Neagră, fie terestru, fie aerian, trebuie să continue. Dar așa cum Polonia a solicitat în mod oficial o prezență militară NATO permanentă în Polonia, cred că și România are tot interesul și îndreptățirea să aibă o prezență militară permanentă NATO pe teritoriul României. Suntem bucuroși de aceste soluții temporare și rotații care se întâmplă în România, dar, în mod evident, în noua realitate trebuie să conducă și la modificarea doctrinei militare a Alianței”, a declarat joi Mircea Geoană, după întâlnirile cu ambasadorul Poloniei la București, Marek Szczygiel, și cu senatorul Jean-Yves Leconte, reprezentant pentru francezii din străinătate.

De asemenea, el și-a exprimat preocuparea față de recentele evoluții din Ucraina și Transnistria.

„Este evident că întreaga regiune, România, Polonia, țările care sunt la granița de est a vestului, suntem cu toții foarte preocupați de evoluțiile recente, din ultimele zile și ore, din Ucraina, din Transnistria și de continuarea acestei maniere foarte agresive prin care Federația Rusă continuă să-și destabilizeze vecinii. Este de salutat faptul că astăzi, la Geneva, asistăm la prima încercare de mediere diplomatică a acestui conflict. Și sper ca această primă întâlnire să nu fie și ultima și diplomația să găsească drumul în locul armelor și în locul escaladării acestei perioade de conflict”, a susținut Geoană.

Ultima ora:

ObservatorHorea Mihai Bădău: Inteligența Artificială – Ce se va întâmpla

PoliticLudovic Orban: La nivelul primăriilor este nevoie de o reechilibrare a bugetelor locale

EconomieSilviu Cerna: Pericolele populismului macroeconomic

ExternClara Volintiru: Taking stock of ‘election season’ in the Eastern Partnership countries

SocialCiprian Negură: Micro-sesiune marca Skills Of The Future

EvenimenteIon M.Ioniţă, Iulian Fota: Dezbatere Historia Live – Rusia şi Turcia în Nagorno-Karabah, consecinţele războiului

CulturaCristina Popescu: Nuduri în pictura românească

EditorialHorea Mihai Bădău: Inteligența Artificială – Ce se va întâmplaClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe