OraNoua.ro
Publicat în 12 martie 2014, 16:57 / 165 elite & idei

Mircea Geoană: Soluția diplomatică este cea mai bună cale de a rezolva conflictul din Ucraina

Mircea Geoană: Soluția diplomatică este cea mai bună cale de a rezolva conflictul din Ucraina

Senatorul Mircea Geoană a declarat marți că soluția diplomatică este cea mai bună cale de a rezolva conflictul din Ucraina, dar dacă el escaladează, Uniunea Europeană și SUA trebuie să fie pregătite cu un pachet de sprijin politic, financiar și economic, inclusiv în zona șantajului energetic la care sunt supuse Ucraina și, potențial, Republica Moldova.

Potrivit unui comunicat de presă remis AGERPRES, declarația a fost făcută de Geoană, care este președintele Comisiei comune a Camerei Deputaților și Senatului privind aderarea României la Spațiul Schengen, în cadrul întrevederii cu Grigoris Vassiloconstandakis, ambasadorul Greciei la București.

„În contextul situației tensionate din Ucraina, membrii Comisiei Schengen au avut marți o discuție cu ambasadorul elen, având în vedere că în acest moment Grecia deține președinția UE. Totodată, Grigoris Vassiloconstandakis a prezentat prioritățile președinției elene legate de creștere economică și creare de locuri de muncă, guvernanța economică și lupta împotriva imigrației ilegale”, se arată în comunicat.

Geoană a mai spus că România este direct interesată de găsirea unei soluții în Ucraina, având în vedere proximitatea noastră geografică, iar ultimele evoluții și îngrijorarea statelor europene sunt un motiv în plus pentru ca discuția despre aderarea României și Bulgariei la Spațiul Schengen să evolueze în ritm mai accelerat.

„Faptul că Republica Moldova a făcut progrese semnificative în ceea ce privește relaxarea sistemului de vize este un pas important, dar integrarea totală a țării noastre și a Bulgariei în Schengen ar crea un plus de siguranță la granița estică a Uniunii Europene”, a precizat senatorul.

El a mai subliniat faptul că Federația Rusă nu va ezita să folosească aceleași mijloace și presiuni și în cazul Transnistriei, Osetia de Sud și a Abhaziei. De aceea, Uniunea Europeană trebuie să fie pregătită pentru a lua măsuri rapide.

Ultima ora:

ObservatorHorea Mihai Bădău: Inteligența Artificială – Ce se va întâmpla

PoliticLudovic Orban: La nivelul primăriilor este nevoie de o reechilibrare a bugetelor locale

EconomieSilviu Cerna: Pericolele populismului macroeconomic

ExternClara Volintiru: Taking stock of ‘election season’ in the Eastern Partnership countries

SocialCiprian Negură: Micro-sesiune marca Skills Of The Future

EvenimenteIon M.Ioniţă, Iulian Fota: Dezbatere Historia Live – Rusia şi Turcia în Nagorno-Karabah, consecinţele războiului

CulturaCristina Popescu: Nuduri în pictura românească

EditorialHorea Mihai Bădău: Inteligența Artificială – Ce se va întâmplaClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe