OraNoua.ro
Publicat în 5 martie 2014, 16:11 / 176 elite & idei

Mircea Geoană va participa la conferința AIPAC 2014, la Washington

Mircea Geoană va participa la conferința AIPAC 2014, la Washington

Senatorul Mircea Geoană a participat la conferința AIPAC 2014, în perioada 1-3 martie 2014, la Washington. Această conferință anuală, care își propune să sublinieze importanța parteneriatului dintre Statele Unite și Israel, a reunit oficiali precum John Kerry — Secretarul de Stat american, Benjamin Netanyahu — Primul ministru al Israelului, Jacob J. Lew — Secretarul Trezoreriei americane, un număr semnificativ de congresmeni și senatori americani și peste 14.000 de delegați din 50 de state.

Tema conferinței de anul acesta a fost relația SUA-UE-Israel, într-un moment extrem de important al procesului de pace israeliano-palestinian și al dosarului nuclear iranian. În acest context, ținând cont de relația specială a României cu SUA și Israel, Mircea Geoană a prezentat interesul României pentru o abordare coordonată între SUA și UE în zona extrem de volatilă a Orientului Mijlociu Extins, din Maroc până în Asia Centrală.

Mai mult, Mircea Geoană a prezentat inițiativa unui ‘Trialog America — Israel — România’, un mecanism neguvernamental de dialog și colaborare pe teme strategice, economice, științifice și culturale între universități, mediile de afaceri și institute de cercetare din cele trei țări. ‘Într-un moment critic la nivelul întregului spațiu est-european, voi prezenta inițiativa Institutului Aspen România de a organiza anul acesta Forumul Iași-Chișinău-Cernăuți pe teme economice și culturale, întărind cooperarea dintre România, Republica Moldova și Ucraina, inclusiv prin punerea în valoare a bogatei moșteniri evreiești din regiune’ a declarat oficialul român.

Ultima ora:

ObservatorIulian Fota: Urmatoarea rupere de Occident va fi, mai intai, pe vector tehnologic?

PoliticNicușor Dan: Opţiunea mea pentru alegerile de duminică este Partidul Naţional Liberal

EconomieMirela Iovu: Impactul disruptiv al tehnologiei asupra industriei bancare in era post-Covid!

ExternThierry De Montbrial, senior Adviser Club România, a fait de L’IFRI de 2ème Think Tank le plus influent du monde

SocialOvidiu Nahoi: Și dacă, totuși, trăim în cea mai bună perioadă din istoria României?

EvenimenteMireille Rădoi: Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” a oferit Înaltei Curți de Casație și Justiție una din cele 8 copii autentificate ale fundamentului legislației moderne – Magna Carta

CulturaCristina Popescu: Emisiunea de mărci poștale „Urși”

EditorialVasile Pușcaș: Un proiect jurnalistic pentru UnireClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe