OraNoua.ro
Publicat în 8 ianuarie 2013, 20:29 / 324 elite & idei

Mireille Rădoi – Atelier de benzi desenate la Galateca

Mireille Rădoi – Atelier de benzi desenate la Galateca

Artistul BD Octav Ungureanu si Pisica Patrata au pus la cale un atelier de benzi desenate, pentru copii cu varste intre 7 si 14 ani, parte din calendarul de evenimente al expozitiei Povesti in imagini, benzi desenate, comicsuri.

Sambata, 12 ianuarie, incepand cu ora 11:00, la Galateca, copii vor putea exersa cateva metode simple de constructie a unui personaj, notiuni de cadre si primii pasi in crearea unui scenariu de BD.

“Inca de la vernisaj am anuntat ca vom organiza astfel de ateliere iar raspunsul publicului a fost peste asteptari” a declarat reprezentanta Galateca. “Ne-am bucurat sa aflam ca Pisica Patrata are fani chiar si in randul adolescentilor, care stiau foarte multe despre artist si ii cunosteau lucrarile de street art” a continuat ea.

Atelierul le este dedicat copiilor cu varste intre 7 si 14 ani. Locurile sunt limitate iar inscrierile se pot face la adresa galerie@galateca.ro sau in galerie, pe strada Rosetti nr 2-4.

Ce este Galateca?

O galerie de arta contemporana. Un proiect in evolutie, a carui radacina s-a ancorat in traditia spatiului gazda: Biblioteca Centrala Universitara CAROL I. Am plecat de la CARTE si am ajuns la C’ARTE. Am pornit de la cuvantul tiparit si vom ajunge la cele mai noi forme multimedia de comunicare. Am pornit de la ideea de a anima si activa un spatiu ideal, asezat in cea mai frumoasa piata a Capitalei, in sensul experimentarilor continue si multidisciplinare. Am ajuns sa lansam un proiect conceput in etape, care va evolua rapid pentru a se dezvalui cu toate componentele sale in anul ce vine. Pentru moment va invitam in galerie. La GALATECA relatia dintre privitor si creatia artistica isi va castiga intaietatea vis–a–vis de expunerea clasica si impersonala a operei de arta.

Ultima ora:

ObservatorMarco Badea: David Popovici a reușit! A devenit campion mondial la 100 de metri liber și atinge la doar 17 ani o performanță neegalată timp de 49 de ani

PoliticMarco Badea: 119 de zile de când Vladimir Putin a început războiul în Ucraina

EconomieSergiu Manea: Gândirea digitală înseamnă inclusiv să recunoşti foarte repede când eşti pe o cale greşită şi să înveţi din asta | Conferinţa Microsoft Envision România

ExternCristian Unteanu: Care este statutul exact al „luptătorilor străini” din Ucraina? Sunt şi români printre ei?

SocialSorin Ioniţă: Misiunea statului în lumea civilizată e să se ocupe de mediocrităţi ca mine, nu de genii

EvenimenteCiprian Stanescu: Despre economie circulara pe termen lung

CulturaMireille Rădoi: Studii despre Imperiul Bizantin la Biblioteca Centrală Universitară Carol I

EditorialAlexandru Grumaz: IAR Ghimbav a jucat la două capete în ceea ce privește elicopterele Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe