OraNoua.ro
Publicat în 31 octombrie 2012, 18:56 / 248 elite & idei

Mireille Rădoi: Biblioteca Centrală Universitară “Carol I”, gazda a trei evenimente de prestigiu

Mireille Rădoi: Biblioteca Centrală Universitară “Carol I”, gazda a trei evenimente de prestigiu
+ Cultura • + Observator

Biblioteca Central Universitara “ Carol I” a gazduit ieri seara, incepand cu ora 18.00, ceremonia de decernare a titlului Doctor Honoris Causa presedintelui Parlamentului European, Martin Schultz, de catre Scoala Nationala de Stiinte Politice si Administrative (SNSPA).

Acest eveniment se inscrie intr-o serie de manifestari de exceptie gazduite in salile Bibliotecii Centrale Universitare “Carol I” in ultimele zile ale lunii octombrie.

“Reusim sa coagulam energii foarte diverse avand un singur liant: prestigiul, calitatea si adecvarea la temele stringente ale momentului”, a precizat directorul BCU, Mireille Radoi pentru OraNoua.ro.

Astfel, seria evenimentelor a fost initiata marti, 30 octombrie, cu reuniunea Asociatiei Studentilor LiderJust, la care a participat si Ambasadorului SUA la Bucuresti, Mark Gittenstein. Miercuri 31 oct, ziua a debutat cu seminarul international “Smart Defence and Defence Investment”, organizat de Universitatea Nationala de Aparare, Academia Oamenilor de Stiinta si Centrul de Analiza si Studii de Securitate, care s-a bucurat de participarea unor inalti reprezentanti ai NATO si ai Consiliului Atlantic, Ministrului Apararii, Corneliu Dobritoiu si Ministrului de Externe, Titus Corlateanu, Sorin Encutescu si Iulian Chifu, Consilieri ai premierului si respectiv presedintelui, precum si a numerosi oameni de afaceri din domeniu.

Schimband complet registrul, pastrand referinta prevalenta la performanta si profesionalism, joi 1 noiembrie, va avea loc relansarea revistei „Arta” a Uniunii Artistilor Plastici, precum si a site-ului aferent!

“Cu eforturi teribile ale echipei BCU, cu multa bunavointa, cu inspiratie, animati de dorinta de a ne indeplini menirea trasata de suveranul fondator al institutiei, regele Carol I, ne straduim sa fim un pol viu care iradiaza cultura si care se plaseaza in centrul agendei societatii romanesti”, a punctat directorul BCU, Mireille Radoi.

Ultima ora:

ObservatorCristina Popescu: Femei celebre din România

PoliticKlaus Iohannis, ședință pe tema Planului Național de Redresare și Reziliență

EconomieAdrian Hatos: Proiectul bugetului de stat pe anul 2021 așază economia românească pe principii liberale: investiții, reforme, creștere economică.

ExternBogdan Aurescu: nominalizarea lui Andrei Muraru în funcţia de ambasador în SUA este „o alegere excelentă”

SocialIulian Crăciun: Despre scandalul exmatriculării studenților la Drept

EvenimenteNicole Moț: Invitație lansare de carte

CulturaCristina Popescu: Femei celebre din România

EditorialIuliana Stan: Femeia si puterea. Gender balance si succes personalClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe