Matei Bogdan
Publicat în 25 august 2021, 12:59 / 555 elite & idei

Mireille Rădoi, cetățean de onoare Dumbrăveni

Mireille Rădoi, cetățean de onoare Dumbrăveni

Conf. univ. dr. Mireille Rădoi a primit titlul de cetățean de onoare într-un moment special la cea de-a XIV-a ediție a Festivalului Literar „Mihai Eminescu”.

În perioada 14-16 august 2021, directorul general al Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”, conf. univ. dr. Mireille Rădoi, a participat la a XIV-a ediție a Festivalului Literar „Mihai Eminescu”, unde a avut loc și inaugurarea Centrului Cultural „Academician Eugen Simion”, edificat la inițiativa lui Ioan Pavăl, primar al comunei Dumbrăveni, Județul Suceava. 

„În cadrul acestui eveniment, conf. univ. dr. Mireille Rădoi a primit titlul de cetățean de onoare al comunei Dumbrăveni. În alocuțiunea susținută a menționat că „trebuie să profităm la maximum de noile tehnologii, care să contribuie la punerea în lumină a patrimoniului cultural românesc. Digitalizarea reprezintă calea prin care accesul la nestematele culturii românești poate fi multiplicat ad infinitum”. 

Președintele Academiei Române prezent la eveniment 

Evenimentul s-a bucurat de prezența celor mai semnificativi membri ai Academiei Române: Ioan-Aurel Pop, preşedintele Academiei Române, Eugen Simion, Maya Simionescu și dr. Irinel Popescu și alții. De asemenea au participat personalități marcante ale vieții politice și culturale din Republica Moldova: Mihai Cimpoi, critic și istoric literar și Mihai Ghimpu, fost președinte interimar al Republicii Moldova.

Cu ocazia inaugurării Centrului Cultural au avut loc mai multe lansări de carte dedicate lui Mihai Eminescu, vernisajul expoziției România văzută în timbre, realizat cu sprijinul doamnei Cristina Popescu, director general Romfilatelia și a fost prezentat albumul filatelic Mihai Eminescu redescoperit, geniul poeziei în gândirea economică, a cărui prefață este realizată de acad. Eugen Simion. https://59c7e63e90e950d5142171687842a505.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

Programul manifestării culturale a inclus momente muzicale interpretate de Mircea Tiberian, Nadia Trohin și Adrian Naidin și recitaluri de excepție susținute de actorii George Mihăiță, Horațiu Mălăele și Vlad Rădescu” arată un comunicat BCU Carol I.

www.dcnews.ro

Ultima ora:

ObservatorCsibi Magor: Cel mai mic task ne poate încărca în momentele în care înțelegem sensul acțiunilor noastre

PoliticTheodor Paleologu: Devotio moderna | Eu cu cine gândesc? | Podcast cu Răzvan Ioan | EP 86

EconomieCorina Murafa: Ne-am chinuit capetele în secțiunea de Agricultură și Mediu din Comitetul Economic și Social European cu dezvoltarea sustenabilă a zonelor rurale, cu o tranziție justă în sistemele agro-alimentare și cu promovarea agriculturii ecologice

ExternAndrei Caramitru: Cei care speră ca vreodată Rusia să fie democratică sau sa avanseze economic sunt duși cu capul

SocialCsibi Magor: Cel mai mic task ne poate încărca în momentele în care înțelegem sensul acțiunilor noastre

EvenimenteAndrei Stoian: I had the pleasure of participating in the Romania – The Republic of Moldova Business Forum

EditorialAlexandru Grumaz: Cum va răspunde Iranul la lovitura Israelului de la Damasc

CulturaCristina Popescu: Astronomie. EvenimenteClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe