Matei Bogdan
Publicat în 25 mai 2022, 15:50 / 194 elite & idei

Mireille Rădoi: Conferința „Blue Talks” la Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”

Mireille Rădoi: Conferința „Blue Talks” la Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”

Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” sprijină inițiativele ecologice internaționale organizate în scopul combaterii poluării și distrugerii ecosistemelor planetare. Instituția acordă o deosebită importanță conservării mediului și a resurselor naturale oferite de planeta noastră și se implică activ în promovarea educației și a spiritului civic, motiv pentru care  miercuri, 25 mai 2022, s-a implicat în organizarea conferinței „Blue Talks”, în parteneriat cu Ambasada Portugaliei din România și Asociația Camera de Comerț și Industrie Bilaterală România-Portugalia.

Evenimentul a întrunit 3 sesiuni de dezbateri privind situația actuală a oceanelor, având ca puncte centrale următoarele teme: administrarea și protejarea ecosistemelor marine, dezvoltarea sustenabilă a strategiilor ecologice, creșterea cunoașterii științifice și a cercetării privind tehnologia marină. Printre participanții atrași de aceste subiecte s-au numărat oameni de afaceri, oameni de știință, profesori universitari și reprezentanți ai ambasadelor Japoniei, Norvegiei și Portugaliei. Excelența Sa Teresa Macedo, ambasadorul Portugaliei la București, a deschis conferința alături de Excelența Sa Barna Tánczos, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor din România. Domniile Lor au atras atenția asupra importanței oceanelor, ca urmare a faptului că acestea produc mai mult oxigen decât pădurile lumii.

                  Conferința „Blue Talks” facilitează puntea către cel mai important eveniment mondial dedicat ecologiei marine: The 2022 United Nations Ocean Conference, care va avea loc în această vară în Lisabona.

Ultima ora:

ObservatorOvidiu Nahoi: Falsul patriot – un portret de Ziua Națională

PoliticCristian Bușoi: Felicitări Ambasadei României în Belgia

EconomieDan Mircea Cipariu: Povestea PNRR trebuie privită din perspectiva următoarelor provocări

ExternCristian Unteanu: Ajutorul pentru Ucraina pe timp de război – ce țări ajută? Cum? La ce nivel? Cu ce?

SocialOvidiu Nahoi: Falsul patriot – un portret de Ziua Națională

EvenimenteMihai Manole: Suntem onorați să primim premiul pentru „Public Transportation Partner 2021 – 2022 in Romania”, în cadrul Vertiv Roadshow 2022 – Bucharest

CulturaFlaviu Predescu: Condeie române în Italia. Invitată scriitoarea Camelia Morda Baciu

EditorialAlexandru Grumaz: O pace imposibilă!Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe