Matei Bogdan
Publicat în 29 aprilie 2020, 16:57 / 100 elite & idei

Mireille Rădoi: Îi vom sprijini total pe cei care vor să studieze de la distanță

Mireille Rădoi: Îi vom sprijini total pe cei care vor să studieze de la distanță

Joi, 23 aprilie, a fost Ziua Internațională a Cărții, a Drepturilor de Autor și a Bibliotecarului, iar directorul BCU a făcut câteva precizări legate de sistemul educațional, în contextul pandemiei de COVID-19.

Cu ocazia Zilei Internaționale a Cărții, a Drepturilor de Autor și a Bibliotecarului, Mireille Rădoi, director general al Bibliotecii Centrale Universitare Carol I a făcut o declarație în exclusivitate pentru DC News, în contextul generat de pandemia Covid-19, și efectele acesteia asupra sistemului educațional.

„Preocuparea constantă a celor care lucrează în Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” este de a susține, cât mai semnificativ, procesul educațional și de a veni în întâmpinarea așteptărilor utilizatorilor noștri. De aceea, echipa noastră a folosit perioada această critică pentru a realiza o ofertă agregată a cât mai multor resurse on line de calitate, în principal cu ACCES DESCHIS, și a o pune la dispoziția tuturor celor care fac efortul de a studia de la distanță.

Planuri mari pentru 2021

Ne propunem ca această platformă să fie îmbogățită permanent, inclusiv cu ajutorul vostru, fiind un preambul al momentului în care va fi integral implementat proiectul Lib2Life (în septembrie 2021) și când vom putea avea o BIBLIOTECĂ EDUCAȚIONALĂ UNIVERSITARĂ în adevăratul sens al cuvântului. 

Ultima ora:

ObservatorLudovic Orban: România are o şansă uriaşă. Avem oportunităţi pe care mulţi nici măcar nu le-au identificat

PoliticLudovic Orban: România are o şansă uriaşă. Avem oportunităţi pe care mulţi nici măcar nu le-au identificat

EconomieRăzvan Nicolescu: Mizele regionale ale jocurilor din energie (Op-ed)

ExternDan Mihalache: Nu uitați să aplicați în următoarea perioadă pentru a vă proteja dreptul curent de a locui, munci și studia în Marea Britanie

SocialGeorge Butunoiu: Realitatea la zi – Minte-mă frumos! Mituri și ipocrizie în lumea corporatistă – George Butunoiu

EvenimenteMarian Murguleț: Videoconferința „Digitalizarea României și Tehnologia 5G” / „Cartea electronică de identitate va face ireversibilă transformarea digitală a României”

CulturaCristina Popescu: Romfilatelia introduce în circulație joi, 2 iulie 2020, emisiunea de mărci poștale Animale tip leopard

EditorialMirela Iovu: Efectele disruptive ale COVID-19. Digitalizarea, noul model de afaceri in contextul pandemieiClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe