Matei Bogdan
Publicat în 15 ianuarie 2020, 15:32 / 89 elite & idei

Mireille Rădoi: Înalta Curte de Casație și Justiție va avea o bibliotecă de specialitate

Mireille Rădoi: Înalta Curte de Casație și Justiție va avea o bibliotecă de specialitate

Înalta Curte de Casație și Justiție a României și Biblioteca Centrală „Carol I” au decis să colaboreze în vederea protejării și organizării optime a semnificativului fond de carte deținut de Î.C.C.J. Inițiativa realizării unei biblioteci de specialitate aparține președintelui Înaltei Curți, doamna Corina Corbu.

În acest sens, miercuri, 8 ianuarie (a.c.) la sediul B.C.U „Carol I” a avut loc întâlnire între reprezentanții celor două instituții. Din partea instanței supreme au participat vicepreședintele Iulian Dragomir, desemnat să implementeze proiectul și Catrinel Rădulescu – director al Direcției Legislație, Studii, Documentare și Informatică Judiciară a Înaltei Curți. Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” a fost reprezentată de Mireille Rădoi în calitate de Directorul general și de o parte din personalul specializat.

Ca urmare a întâlnirii s-a decis asigurarea îndrumării de către B.C.U. a personalului Bibliotecii Înaltei Curți pentru organizarea colecției de carte, prin separarea documentelor foarte vechi de cele moderne și evidențierea lor într-un catalog în vederea organizării unei biblioteci interne a Î.C.C.J.

Pe lângă îndrumarea metodologică, colaborarea vizează sprijin în realizarea corectă a igienizării documentelor și a spațiilor de depozitare precum și neutralizarea unor volume afectate de mucegai activ prin intermediul Laboratorului de patologie și restaurare cărții al BCU „Carol I” dar și restaurarea a trei volume de carte veche.

Directorul general al B.C.U „Carol I”, Mireille Rădoi, s-a arătat onorată de inițiativa Î.C.C.J, declarând că instituția pe care o conduce este angajată atât în creșterea accesului la informație și sprijinirea procesului de cercetare științifică dar și în conservarea și prezervarea patrimoniului cultural național scris.

Ultima ora:

ObservatorLudovic Orban: România are o şansă uriaşă. Avem oportunităţi pe care mulţi nici măcar nu le-au identificat

PoliticLudovic Orban: România are o şansă uriaşă. Avem oportunităţi pe care mulţi nici măcar nu le-au identificat

EconomieRăzvan Nicolescu: Mizele regionale ale jocurilor din energie (Op-ed)

ExternDan Mihalache: Nu uitați să aplicați în următoarea perioadă pentru a vă proteja dreptul curent de a locui, munci și studia în Marea Britanie

SocialGeorge Butunoiu: Realitatea la zi – Minte-mă frumos! Mituri și ipocrizie în lumea corporatistă – George Butunoiu

EvenimenteMarian Murguleț: Videoconferința „Digitalizarea României și Tehnologia 5G” / „Cartea electronică de identitate va face ireversibilă transformarea digitală a României”

CulturaCristina Popescu: Romfilatelia introduce în circulație joi, 2 iulie 2020, emisiunea de mărci poștale Animale tip leopard

EditorialMirela Iovu: Efectele disruptive ale COVID-19. Digitalizarea, noul model de afaceri in contextul pandemieiClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe