Adriana
Publicat în 19 iunie 2012, 14:28 / 271 elite & idei

Mireille Radoi, la Mystery & Thriller Festival

Mireille Radoi, la Mystery & Thriller Festival

Cea de a doua editie a Mystery & Thriller Festival va avea loc in perioada 18-24 iunie in Cetatea Rasnov, obiectivul principal al festivalului fiind acela de a aduce pasionatilor genului o oferta completa: posibilitatea de a achizitiona ultimele aparitii de carte si jocuri pe calculator, de a viziona filme reprezentative pentru gen, de a se bucura de savoarea intalnirilor cu autorii, de a participa la jocuri interactive tematice, la workshop-uri si tabara de scriere creativa, la dezbateri si conferinte incitante, alaturi de jurnalisti si nume de referinta.

Nu vor lipsi nici concertele sustinute de trupe cu priza la public pe scenele din Cetate si din oras. Si, desigur, Marea Gala, care va incheia festivalul.

Incepand cu ziua de luni 18 iunie 2012 si pana in ziua de 23 iunie 2012 vor avea loc in medie cate doua ateliere pe zi. Temele ce vor fi abordate la aceste ateliere sunt urmatoarele: alegerea subiectului si a personajelor, planificarea actiunii, dialogul, teme celebre, scenaristica, manipulare, media, ghid editorial, sfaturi practice pentru tinerii autori, plotul istoric, despre serviciile secrete la noi si in lume, filme celebre realizate dupa romane celebre, istorie si crime fiction, medicina legala, arme albe si arme de foc etc.

Conferentiarii care vor sustine aceste ateliere sunt specialisti cu multa experienta in domeniu, printre ei numarandu-se George Arion, Bogdan Ficeac, Monica Ramirez, Bogdan Hrib, Tony Mott, Daniel David, Mireille Radoi, Lucia Verona, Oana Mujea, Razvan Dolea si Octavian Buda. In fiecare zi vor avea loc proiectii de film si discutii pe diferite teme. Programul final va fi anuntat participantilor, prin email, cu maxim 10 zile inainte de inceperea taberei de creatie.

Articol publicat pe www.4arte.ro

Ultima ora:

ObservatorCristina Popescu: Femei celebre din România

PoliticKlaus Iohannis, ședință pe tema Planului Național de Redresare și Reziliență

EconomieAdrian Hatos: Proiectul bugetului de stat pe anul 2021 așază economia românească pe principii liberale: investiții, reforme, creștere economică.

ExternBogdan Aurescu: nominalizarea lui Andrei Muraru în funcţia de ambasador în SUA este „o alegere excelentă”

SocialIulian Crăciun: Despre scandalul exmatriculării studenților la Drept

EvenimenteNicole Moț: Invitație lansare de carte

CulturaCristina Popescu: Femei celebre din România

EditorialIuliana Stan: Femeia si puterea. Gender balance si succes personalClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe