Matei Bogdan
Publicat în 9 februarie 2022, 10:25 / 342 elite & idei

Mireille Rădoi: Ambasada Indiei la București l-a omagiat pe Mircea Eliade la Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”

Mireille Rădoi: Ambasada Indiei la București l-a omagiat pe Mircea Eliade la Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”

Marți, 8 februarie 2022, ambasadorul Indiei, E. S. Rahul Shrivastava și ministrul plenipotențiar al Ministerului Afacerilor Externe, Viorel Stănilă, reprezentanți ai delegației Ambasadei Indiei la București au fost întâmpinați în Sala de Consiliu a Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”, de către Mireille Rădoi, directorul instituției, în vederea recunoașterii condițiilor favorabile încheierii unui parteneriat între cele două structuri.

În deschiderea ședinței, participanții au admirat o serie de documente de patrimoniu din colecția Bibliotecii Centrale Universitare, aparținând unor personalități marcante ale studiului indianisticii, precum Constantin Georgian, Theofil Simenschy, Sergiu Al-George, Anita Bhose sau Arion Roșu.

În centrul atenției s-a aflat manuscrisul original al „Romanului adolescentului miop”, al lui Mircea Eliade, căruia oaspeții i-au adus un omagiu, exprimându-și dorința de a-i închina primul eveniment organizat în parteneriat cu biblioteca.

Această inițiativă culturală de colaborare dintre România și India a fost succedată protocolar de un tur de onoare al bibliotecii oferit reprezentanților delegației.

„Datoria noastră este să conștientizăm cu înțelepciune că problemele tot mai numeroase pe care contextul actual ni le ridică pot fi depășite. La sfârșitul zilei, vom constata că am depus eforturi pentru a păstra strânse legăturile cu partenerii noștri strategici atât de valoroși, pentru a nu pierde un prilej de bucurie al românilor: redescoperirea de fiecare dată a lumii văzute prin ochii unui Eliade, Eminescu sau Iorga, cei ce au fost și vor fi români pentru români.

Salutăm inițiativa Ambasadei Indiei la București și pregătim proiecte culturale de interes național lansându-vă anticipat invitația de a ne fi alături”, a declarat Mireille Rădoi, directorul Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”.

Ultima ora:

ObservatorMarco Badea: David Popovici a reușit! A devenit campion mondial la 100 de metri liber și atinge la doar 17 ani o performanță neegalată timp de 49 de ani

PoliticMarco Badea: 119 de zile de când Vladimir Putin a început războiul în Ucraina

EconomieSergiu Manea: Gândirea digitală înseamnă inclusiv să recunoşti foarte repede când eşti pe o cale greşită şi să înveţi din asta | Conferinţa Microsoft Envision România

ExternCristian Unteanu: Care este statutul exact al „luptătorilor străini” din Ucraina? Sunt şi români printre ei?

SocialSorin Ioniţă: Misiunea statului în lumea civilizată e să se ocupe de mediocrităţi ca mine, nu de genii

EvenimenteCiprian Stanescu: Despre economie circulara pe termen lung

CulturaMireille Rădoi: Studii despre Imperiul Bizantin la Biblioteca Centrală Universitară Carol I

EditorialAlexandru Grumaz: IAR Ghimbav a jucat la două capete în ceea ce privește elicopterele Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe