Matei Bogdan
Publicat în 18 decembrie 2019, 18:34 / 130 elite & idei

Mireille Rădoi: Situația testelor PISA luată în discuție la BCU

Mireille Rădoi: Situația testelor PISA luată în discuție la BCU

Luni, 16 decembrie 2019, Ministerul Educației și Cercetării a organizat la Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” o dezbatere pe tema rezultatelor elevilor români la testele PISA.

În deschidere, doamna ministru Monica Anisie a subliniat scopul acestor întâlniri:

„Suntem deciși să abordăm cu seriozitate și responsabilitate măsurile concrete pe care Ministerul trebuie să le ia, măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor elevilor români la testările internaționale.”


Președintele Comisiei pentru Educație din Camera Deputaților, prof. univ. dr. Sorin Cîmpeanu, a menționat faptul că România este parte a programelor OECD PIAAC-TALIS-PISA și a accentuat importanța unor evaluări sistematice pentru a testa deprinderile de bază ale înțelegerii unui text literar și non-literar – „Este nevoie ca profesorii de matematică, fizică, biologie, chimie să conlucreze între ei şi elevii să înțeleagă la ce le folosesc aceste noțiuni, pentru că aceasta este esența testelor PISA” – a subliniat Cîmpeanu.


Evenimentul a fost găzduit de directorul general BCU „Carol I” Mireille Rădoi și moderat de Ciprian Fartușnic și Daniela Vișoianu, arată un comunicat BCU.

Ultima ora:

ObservatorLudovic Orban: România are o şansă uriaşă. Avem oportunităţi pe care mulţi nici măcar nu le-au identificat

PoliticLudovic Orban: România are o şansă uriaşă. Avem oportunităţi pe care mulţi nici măcar nu le-au identificat

EconomieRăzvan Nicolescu: Mizele regionale ale jocurilor din energie (Op-ed)

ExternDan Mihalache: Nu uitați să aplicați în următoarea perioadă pentru a vă proteja dreptul curent de a locui, munci și studia în Marea Britanie

SocialGeorge Butunoiu: Realitatea la zi – Minte-mă frumos! Mituri și ipocrizie în lumea corporatistă – George Butunoiu

EvenimenteMarian Murguleț: Videoconferința „Digitalizarea României și Tehnologia 5G” / „Cartea electronică de identitate va face ireversibilă transformarea digitală a României”

CulturaCristina Popescu: Romfilatelia introduce în circulație joi, 2 iulie 2020, emisiunea de mărci poștale Animale tip leopard

EditorialMirela Iovu: Efectele disruptive ale COVID-19. Digitalizarea, noul model de afaceri in contextul pandemieiClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe