OraNoua.ro
Publicat în 28 iulie 2017, 14:15 / elite & idei

Mireille Rădoi: Știință și Generozitate la a IX-a ediție a simpozionului „Slove Muscelene”

Mireille Rădoi: Știință și Generozitate la a IX-a ediție a simpozionului „Slove Muscelene”
mireille-radoi

În perioada 21-22 iulie 2017, la Câmpulung Muscel s-a desfășurat a IX a ediție a simpozionului „Slove Muscelene” având tema: „Date deschise versus securitatea informației”. Acesta a fost organizata sub egida Academiei Oamenilor de Știință din România, în colaborare cu Centrul de Cercetare pentru Informație Digitală al Universității din București, Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”, Asociația DigiLib Muscel și Biblioteca Municipală „Ion Barbu”, cu sprijinul Primăriei Câmpulung Muscel .

La manifestare au participat domnul prof. univ. dr. ing. Adrian Badea, președintele Academiei Oamenilor de Știință din Romania, doamna prof. univ. dr. Doina Banciu , doamna conf. univ. dr. Mireille Radoi, director general al Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”precum și invitați de la Ministerul Cercetării și Inovării, Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, Ministerul Culturii si Identității Naționale, primarul Taroiu Ioan Liviu, specialiști ai mediului academic și de cercetare.
În deschiderea lucrărilor, doamna prof. univ. dr. Doina Banciu a prezentat o serie de proiecte importante aflate în derulare printre care și realizarea unei biblioteci virtuale pentru românii de pretutindeni.
Domnul prof. univ. dr. Adrian Badea a exprimat interesul instituției pe care o conduce față de învățământul liceal, anunțând un proiect ambițios și de perspectivă : „Academia și elevii.”

2

3
În cuvântul său, doamna conf. univ. dr. Mireille Radoi, prezentă pentru a cincea oară la simpozion a subliniat că slova musceleană reprezintă un arc peste timp făcând trecerea de la prima scrisoare a lui Neacșu de la Câmpulung la big data.
Festivitatea de deschidere a lucrărilor s-a încheiat cu un moment deosebit: doamna Mireille Rădoi, președinta Fundației Universitare „Carol I” împreuna cu DigiLib Muscel a acordat o diploma de merit și un stimulent financiar elevei Mihaela Zăbavă, de la școala gimnazială din comuna Malu.
Simpozionul „Slove Muscelene” a avut și o componentă științifică importantă în care au fost prezentate contribuții ale cercetătorilor în domeniu din diverse centre universitare din țară: București, Cluj, Brașov, Sibiu, Brăila. Sesiunea de comunicări științifice a avut loc la biblioteca municipală „Ion Barbu”. Doamna prof. univ. dr. Doina Banciu a făcut referire la importanța pe care o are digitalizarea pentru bibliotecile din întreaga țară și a menționat necesitatea unei colaborări internaționale în acest sens.

Ultima ora:

Emil-Constantinescu

ObservatorEmil Constantinescu: Parteneriatul strategic România – SUA. 20 de ani. Părinţii fondatori

Emil-Constantinescu

PoliticEmil Constantinescu: Parteneriatul strategic România – SUA. 20 de ani. Părinţii fondatori

traian-halalai

EconomieTraian Halalai: EximBank finanțează extinderea Prolyte Group în România

iulian-chifu-3

ExternIulian Chifu: SUA, alungată din Europa? Timpul alegerilor strategice fundamentale

mireille-radoi

EvenimenteMireille Rădoi: Știință și Generozitate la a IX-a ediție a simpozionului „Slove Muscelene”

ionut-vulpescu-bw

CulturaIonuț Vulpescu: Solidaritatea fără solidaritate

raed-arafat

SocialRaed Arafat: Nu este nicio zi în care să nu fiu agrestat de șoferi care nu vor să respecte limitele de viteză

radu-carp-fcd-3028_n

MoldovaRadu Carp: Există un sistem electoral care poate produce un plus de democraţie în Republica Moldova?



Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe