Matei Bogdan
Publicat în 22 iunie 2022, 18:06 / 137 elite & idei

Mireille Rădoi: Studii despre Imperiul Bizantin la Biblioteca Centrală Universitară Carol I

Mireille Rădoi: Studii despre Imperiul Bizantin la Biblioteca Centrală Universitară Carol I

Vineri, 17 iunie 2022, în sala de consiliu a Bibliotecii Centrale Universitare Carol I, a avut loc lansarea cărților autorului american Edward N. Luttwak „Marea strategie a Imperiului Bizantin” și „Strategia: Logica războiului și a păcii”, în traducerea prof. univ. dr. Radu Carp și dr. Mihai Avram.

Evenimentul s-a desfășurat în prezența E.S., Prof. univ. dr. George Maior – Ambasadorul României în Regatul Iordaniei, a Directorului General al B.C.U. Carol I – Mireille Rădoi, Conf. univ. dr. Iulian Chifu – Consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-ministrului, a dlui Traian Halalai – Președintele Executiv al  EximBank și a unei echipe de cercetători și profesori specializați în studii bizantine, de securitate și strategie militară.


În deschidere a luat cuvântul prof. univ. dr. Radu Carp, fiind urmat de cercetătorul Petre Guran – Institutul de Studii Sud-Est Euopene, Prof. univ. dr. Emanoil Babuș – Facultatea de Teologie Ortodoxă, Universitatea din București, Prof. univ. dr. Mihail E. Ionescu – Școala Națională de Studii Politice și Administrative, Prof. univ. dr. Marius Grec – Universitatea Vasile Goldiș din Arad și Prof. univ. dr. Silviu Rogobete – Universitatea de Vest Timișoara.


„Strategia: Logica războiului și a păcii” este o lucrare fundamentală a secolului XX, prin care Luttwak reușește să redea o autonomie conceptuală acestui câmp de cercetare, care evaluează și teoretizează toate nivelurile strategiei – de la cel operațional, la cel tactic, final, într-un mod extraordinar de descriptiv și lipsit de nuanțe normative. Din acest punct de vedere, cartea este esențială atât pentru cei care urmează să aplice o strategie în teren, respectiv militari, cât și pentru politicienii care trebuie să gireze, într-un fel sau altul, o asemenea strategie, a declarat E.S., Prof. univ. dr. George Maior – Ambasadorul României în Regatul Iordaniei.

Despre Edward N. Luttwak

Edward N. Luttwak este un cunoscut analist politic și militar, cu origini românești, stabilit, în prezent, în Statele Unite ale Americii, unde are o carieră de succes ca politolog, expert internaţional de strategie militară şi consilier al fostului președinte american Ronald Reagan. Cea mai cunoscută operă a sa este „Lovitura de stat. Ghid practic”, o lucrare foarte lăudată de către autorul britanic John le Carré, care îl și supranumește „Machiavelli modern”.” Arată un comunicat BCU Carol I.

www.dcnews.ro

Ultima ora:

ObservatorMarco Badea: David Popovici a reușit! A devenit campion mondial la 100 de metri liber și atinge la doar 17 ani o performanță neegalată timp de 49 de ani

PoliticMarco Badea: 119 de zile de când Vladimir Putin a început războiul în Ucraina

EconomieSergiu Manea: Gândirea digitală înseamnă inclusiv să recunoşti foarte repede când eşti pe o cale greşită şi să înveţi din asta | Conferinţa Microsoft Envision România

ExternCristian Unteanu: Care este statutul exact al „luptătorilor străini” din Ucraina? Sunt şi români printre ei?

SocialSorin Ioniţă: Misiunea statului în lumea civilizată e să se ocupe de mediocrităţi ca mine, nu de genii

EvenimenteCiprian Stanescu: Despre economie circulara pe termen lung

CulturaMireille Rădoi: Studii despre Imperiul Bizantin la Biblioteca Centrală Universitară Carol I

EditorialAlexandru Grumaz: IAR Ghimbav a jucat la două capete în ceea ce privește elicopterele Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe