OraNoua.ro
Publicat în 6 noiembrie 2013, 19:57 / 159 elite & idei

Mirel Palada: Reforma ANAF, ‘un pariu câștigat’

Mirel Palada: Reforma ANAF, ‘un pariu câștigat’

Reforma Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) are rezultate pozitive, vizibile în creșterea încasărilor la buget în luna octombrie, consideră purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mirel Palada, arătând că încasările la bugetul de stat aferente lunii octombrie au fost cu 7,38% mai mari față de aceeași perioadă a anului trecut.

„Datele prezentate de Ministerul Finanțelor Publice ne demonstrează că reforma ANAF este un pariu câștigat. În luna octombrie 2013, încasările la bugetul de stat au depășit 100% din ceea ce era programat, iar această performanță merită salutată. S-au încasat cu 7,38% mai mulți bani față de aceeași perioadă a anului trecut și cu 2,66% peste ceea ce era programat. Veniturile bugetare realizate de ANAF în luna octombrie au însumat 17.091,68 milioane de lei, adică un grad de realizare a programului de 102,66%”, a declarat marți, pentru AGERPRES, Mirel Palada.

El a dat asigurări că Executivul va urmări în continuare „cu atenție” modul în care se va desfășura procesul de colectare a taxelor și impozitelor.

„Putem spune, fără modestie, că am înregistrat o victorie importantă în lupta împotriva evaziunii fiscale, dar războiul declarat evazioniștilor de către premierul Victor Ponta continuă. Continuă nu doar prin măsuri coercitive din partea statului, dar și prin încurajarea agenților economici să respecte legea. Decizii de scădere a taxelor, cum sunt reducerea TVA la pâine sau reducerea CAS, anunțată pentru mijlocul anului 2014, scad povara asupra contribuabilului și îl fac să se gândească de două ori înainte de a încălca legea, deoarece beneficiile nu mai sunt la fel de mari”, a declarat Mirel Palada. AGERPRES/(AS — autor: Victoria Vioară, editor: Mihai Simionescu)

Ultima ora:

ObservatorHorea Mihai Bădău: Inteligența Artificială – Ce se va întâmpla

PoliticLudovic Orban: La nivelul primăriilor este nevoie de o reechilibrare a bugetelor locale

EconomieSilviu Cerna: Pericolele populismului macroeconomic

ExternClara Volintiru: Taking stock of ‘election season’ in the Eastern Partnership countries

SocialCiprian Negură: Micro-sesiune marca Skills Of The Future

EvenimenteIon M.Ioniţă, Iulian Fota: Dezbatere Historia Live – Rusia şi Turcia în Nagorno-Karabah, consecinţele războiului

CulturaCristina Popescu: Nuduri în pictura românească

EditorialHorea Mihai Bădău: Inteligența Artificială – Ce se va întâmplaClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe