Matei Bogdan
Publicat în 17 iunie 2020, 14:24 / 222 elite & idei

Miruna Troncota a initiat o serie de interviuri cu experti in relatii internationale despre actualitatea europeana

Miruna Troncota a initiat o serie de interviuri cu experti in relatii internationale despre actualitatea europeana

Am initiat o serie de interviuri cu experti in relatii internationale despre actualitatea europeana, despre mentori, despre cum ne adaptam la lumea in miscare, despre ce se mai scrie si se cerceteaza in studiile europene contemporane. Vor urma 8 episoade – cate unul in fiecare saptamana – si v-am pregatit nume de experti faini din cam toate centrele universitare din Ro dar si din cateva state din UE si de prin vecini. Ca sa mai iesim din “bulele” noastre.
La primul episod Sunt destul de emotionata si pare uneori ca vreau sa sparg ecranul cu zambetul ala cam tembel, dar ma dau pe brazda pe parcurs si imi doresc o atmosfera faina si fireasca, in care sa imi pun invitatii cat mai mult in valoare.
Am tinut sa incep aceasta serie cu Ruxandra Ivan nu doar pentru ca de cand am descoperit o in scris cand eram la master m-a cucerit cu modul ei de a scrie si am citit-o mereu cu interes si mi-au placut foarte tare luarile sale de pozitie pe subiecte de relatii internationale dar si pt ca e persoana careia ii place sa povesteasca cu mult patos si imi face tare bine sa o ascult. Of, ce tare tanjesc sa ascult astfel de experte comentand evenimentele internationale ale momentului in locul atator corifei care spun mereu cu emfaza aceleasi lucruri…
Si da, am vrut sa imi arat aprecierea pentru cercetatorii si profesorii din noua generatie de la Universitatea Bucuresti – de care tot felul de sterotipuri provinciale, sterpe ne-au tinut departe.
Enjoy! Mai ales sfatul de final al Ruxandrei merita toata ezitarile mele 

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieNovel Research, Editura Club România: Trenduri în reglementări financiare

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe