OraNoua.ro
Publicat în 3 septembrie 2014, 18:13 / 158 elite & idei

Mișu Negrițoiu: 53 de angajați erau rude, 13 au plecat

Mișu Negrițoiu: 53 de angajați erau rude, 13 au plecat

Un număr de 53 de angajați ai Autorității de Supraveghere Financiară /ASF/, din totalul de 609, erau rude de gradul I sau II, iar 13 au părăsit instituția, inclusiv 3 – 4 cupluri, a declarat, marți, într-o conferință de presă, președintele ASF, Mișu Negrițoiu.

„Cel puțin din evidențele Direcției de Resurse Umane, în ASF, rude de gradul I și II, inclusiv mătuși și nepoți bănuiți, sunt 53 (…) Au ieșit din ASF 13, inclusiv trei sau patru cupluri”, a afirmat Negrițoiu, răspunzând întrebărilor jurnaliștilor.

El a spus că numărul rudelor din ASF se ‘subțiază’ continuu, inclusiv prin aplicarea Codului de conduită al instituției, care prevede că nu pot fi angajate rude. De asemenea, Codul prevede obligativitatea declarațiilor de rudenie, până la sfârșitul lunii octombrie, inclusiv cu membri ai Parlamentului, care supraveghează ASF.

Numărul angajaților ASF va ajunge în ianuarie 2015 la 495 (inclusiv 28 de angajați ai Fondului de Garantare a Asiguraților), față de 609 inițial, în urma unui proces complex de restructurare și transformare instituțională.

ASF a desființat pozițiile de directori adjuncți și șefi de departamente, iar atribuțiile directorilor și șefilor de serviciu au fost extinse.

Numărul direcțiilor a fost redus cu 48%, de la 25 la 13, numărul serviciilor a fost diminuat tot cu 48%, de la 102 la 53, au fost desființate șase posturi de șefi departamente și 24 de directori adjuncți, numărul consilierilor a scăzut de la 33 la 10 (cu 70%). În total, numărul pozițiilor de conducere a scăzut de la 161 la 70.

Un număr de 91 de angajați ai ASF vor părăsi instituția prin programul de plecări voluntare și vor primi ca și compensații o sumă netă totală de 9,26 milioane lei (peste 23.000 de euro, în medie, pe angajat), la care se adaugă șapte salariați din FGA.

Întrebat de jurnaliști, Negrițoiu a precizat că Daniel Dăianu și Marian Sârbu nu s-au înscris în programul de plecări voluntare.

Șeful ASF a precizat că salariul minim în instituție a fost de 2.000 lei lunar, conform contractului colectiv de muncă valabil până la 1 august.

Pentru membrii Consiliului ASF, cheltuielile salariale și cu alte drepturi de natură salarială au fost reduse în 2014 cu 77% față de anul 2013, de la 20,749 milioane lei la 4,779 milioane lei.

„De la 1 iunie, banda de salarizare a membrilor Consiliului ASF variază între 30.000 și 35.000 de lei. De la 1 septembrie, un director general are un salariu cuprins între 25.000 și 30.000 de lei, un director are între 15.000 și 20.000 lei și un șef serviciu — între 10.000 și 15.000 de lei’, a mai spus Negrițoiu.

Ultima ora:

ObservatorAnca Dragu: O nouă etapă restauratoare pentru democraţia americană începe azi. O nouă şansă apărută în lupta împotriva schimbărilor climatice şi pentu promovarea creşterii economice sustenabile şi incluzive

PoliticAnca Dragu: O nouă etapă restauratoare pentru democraţia americană începe azi. O nouă şansă apărută în lupta împotriva schimbărilor climatice şi pentu promovarea creşterii economice sustenabile şi incluzive

EconomieCosmin Ghiță: Nuclearelectrica primește finanțare americană nerambursabilă pentru a găsi locuri potrivite construirii de mini-reactoare

ExternCristian Bușoi: Discuții cu ministrul sloven al educației despre dosarele legislative din timpul președinței Sloveniei la Consiliul UE, care va începe la 1 iulie 2021

SocialDaniela Vișoianu: În educație e nevoie de o vacanță. Adevărată.

EvenimenteAlexandru Lazescu: Curs gratuit de jurnalism online

CulturaFlaviu George Predescu: De Ce Citim – Despre poezia lui Marin Sorescu

EditorialGeorge Butunoiu: Clasificarea şi ierarhizarea managerilorClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe