OraNoua.ro
Publicat în 14 mai 2014, 16:26 / 111 elite & idei

Mișu Negrițoiu: ASF va intra într-un proces de realiniere și ajustare

Mișu Negrițoiu: ASF va intra într-un proces de realiniere și ajustare

Autoritatea de Supraveghere Financiară va intra într-un proces de realiniere și ajustare care să conducă la o integrare completă a instituției și la o eficientizare a operațiunilor, a spus, vineri, Mișu Negrițoiu, președintele Autorității.

„ASF-ul, probabil ce așteptați mai mult, va intra într-un proces de realiniere și ajustare care să conducă la o integrare completă a instituției și la o eficientizare a operațiunilor, atât sub aspectul costurilor cât și sub aspectul comunicării cu piața și susținerii disciplinate și transparente a dezvoltării piețelor. Acest proiect de realiniere presupune continuarea integrării, dar avem în vedere ca prim nivel refacerea organigramei și pentru refacerea organigramei redefinirea atribuțiilor direcțiilor a departamentelor până la redefinirea pozițiilor de conducere și de execuție în cadrul Autorității”, a spus Negrițoiu.

Acesta a subliniat că, pentru a se realiza procesul, se va ține cont de un contract de consultanță de la PriceWaterhouseCoopers. Primul raport a și fost prezentat deocamdată, este în formă de proiect, iar în formă definitivă va fi prezentat săptămâna viitoare.

„Acest raport propune revizuirea în principal a numărului de personal de execuție, în baza unei organigrame mai simplificate, eliminarea unor nivele de conducere nenecesare și simplificarea circuitelor proceselor și procedurilor în cadrul Autorității. Nu am și nici nu pot să vă dau cifre exacte. Aici avem în vedere două obiective: reducerea cheltuielilor cu personalul, reducerea masivă a cheltuielilor cu personalul, și îmbunătățirea substanțială a performanței personalului Autorității. Am discutat aceste lucruri și cu salariații ASF-ului. Le-am spus că avem nevoie de fiecare dintre ei, dar nu avem nevoie de toată lumea. Cine muncește, cine are rezultate, cine are inițiativă, cine răspunde așteptărilor publicului și piețelor, cine este eficient are un loc de muncă. Locul de muncă nu este garantat pentru nimeni”, a explicat Mișu Negrițoiu.

Tot acest proiect prevede și revizuirea sistemului de compensare, de retribuire. Sporurile și primele au fost blocate.

De asemenea, președintele ASF a declarat că a aliniat salariile conducerii ASF sub cele ale autorităților române comparabile și sub cele al BNR.

Potrivit lui Mișu Negrițoiu procesul de realiniere și ajustare va dura între 3 și 9 luni.

Ultima ora:

ObservatorIulian Fota: Urmatoarea rupere de Occident va fi, mai intai, pe vector tehnologic?

PoliticNicușor Dan: Opţiunea mea pentru alegerile de duminică este Partidul Naţional Liberal

EconomieMirela Iovu: Impactul disruptiv al tehnologiei asupra industriei bancare in era post-Covid!

ExternThierry De Montbrial, senior Adviser Club România, a fait de L’IFRI de 2ème Think Tank le plus influent du monde

SocialOvidiu Nahoi: Și dacă, totuși, trăim în cea mai bună perioadă din istoria României?

EvenimenteMireille Rădoi: Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” a oferit Înaltei Curți de Casație și Justiție una din cele 8 copii autentificate ale fundamentului legislației moderne – Magna Carta

CulturaCristina Popescu: Emisiunea de mărci poștale „Urși”

EditorialVasile Pușcaș: Un proiect jurnalistic pentru Unire



Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe