OraNoua.ro
Publicat în 21 decembrie 2016, 17:40 / 312 elite & idei

Mișu Negrițoiu: Fondul Național pe care PSD vrea să îl înființeze poate exista doar dacă se facă listări

Mișu Negrițoiu: Fondul Național pe care PSD vrea să îl înființeze poate exista doar dacă se facă listări

Fondul Național pe care PSD vrea să îl înființeze nu poate exista decât dacă se fac listări pe bursă, a declarat, miercuri, președintele Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), Mișu Negrițoiu, într-o conferință de presă.

„Existența Fondului Național presupune listări mai multe pentru că numai așa se poate face capitalizarea Fondului. Noi am făcut o analiză și am estimat listări majoritare sau minoritare la societățile de stat care pot să capitalizeze Fondul Național. Altfel e foarte greu să găsești bani’, a spus președintele ASF.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat, pe 22 septembrie, intenția de a înființa Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții (FSDI).

 

FSDI are drept obiective reindustrializarea României, finanțarea proiectelor strategice, diminuarea decalajelor de dezvoltare dintre regiuni și din interiorul regiunilor, dezvoltarea sectoarelor competitive și creșterea gradului de absorbție a fondurilor europene, Fondul urmând să includă, într-o primă fază, toate companiile de stat profitabile.

„Estimăm, din emiterea de obligațiuni, o atragere de fonduri de 25 de miliarde de lei în următorii patru ani, dividende de cel puțin 10 miliarde de lei. Acum sunt 2,5 miliarde de lei la aceste companii, estimăm atragerea altor surse în proiecte investiționale de cel puțin 25 miliarde de lei și un miliard de lei din vânzarea unor active care sunt complet neperformante”, a menționat președintele Dragnea.

Din bugetul FSDI ar urma să fie susținute financiar atât investițiile în agricultură, în domeniul farmaceutic, în apărare, cât și cele din infrastructura rutieră.

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera: Premiu pentru cercetarea științifică de elită

PoliticKelemen Hunor: Acest guvern rămâne şi va face treabă până în 2024. UDMR nu va vota nicio moţiune de cenzură

EconomieCristian Grosu: Săptămâna care modelează Europa și România ei

ExternAntonia Colibasanu: What the EU’s Green Deal Means for Europe and Russia

SocialAdrian Hatos, la dezbaterea despre meditații organizată de Societatea Academică din România

EvenimenteVictor Vevera: Premiu pentru cercetarea științifică de elită

CulturaCristina Popescu: Pictorul Dimitrie Știubei, un pictor de …marcă

EditorialTeodor Baconschi: D-ale pandemiei. Un final cu repetițieClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe