OraNoua.ro
Publicat în 21 decembrie 2016, 17:40 / 333 elite & idei

Mișu Negrițoiu: Fondul Național pe care PSD vrea să îl înființeze poate exista doar dacă se facă listări

Mișu Negrițoiu: Fondul Național pe care PSD vrea să îl înființeze poate exista doar dacă se facă listări

Fondul Național pe care PSD vrea să îl înființeze nu poate exista decât dacă se fac listări pe bursă, a declarat, miercuri, președintele Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), Mișu Negrițoiu, într-o conferință de presă.

„Existența Fondului Național presupune listări mai multe pentru că numai așa se poate face capitalizarea Fondului. Noi am făcut o analiză și am estimat listări majoritare sau minoritare la societățile de stat care pot să capitalizeze Fondul Național. Altfel e foarte greu să găsești bani’, a spus președintele ASF.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat, pe 22 septembrie, intenția de a înființa Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții (FSDI).

 

FSDI are drept obiective reindustrializarea României, finanțarea proiectelor strategice, diminuarea decalajelor de dezvoltare dintre regiuni și din interiorul regiunilor, dezvoltarea sectoarelor competitive și creșterea gradului de absorbție a fondurilor europene, Fondul urmând să includă, într-o primă fază, toate companiile de stat profitabile.

„Estimăm, din emiterea de obligațiuni, o atragere de fonduri de 25 de miliarde de lei în următorii patru ani, dividende de cel puțin 10 miliarde de lei. Acum sunt 2,5 miliarde de lei la aceste companii, estimăm atragerea altor surse în proiecte investiționale de cel puțin 25 miliarde de lei și un miliard de lei din vânzarea unor active care sunt complet neperformante”, a menționat președintele Dragnea.

Din bugetul FSDI ar urma să fie susținute financiar atât investițiile în agricultură, în domeniul farmaceutic, în apărare, cât și cele din infrastructura rutieră.

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

PoliticNicuşor Dan: Nu se pune problema ca stimulentele pentru nou-născuţi sau voucherele materna să nu mai fie plătite

EconomieCosmin Ghita: Societatea Nationala Nuclearelectrica launches the 2021-2023 Scolarship program “The Young Nuclearist”

ExternManuela Catrina: Despre #suveranitate tehnologica si #semiconductori. Cum poate #Romania contribui la acest efort european

SocialMarian Staș: Reportaj la singura școală rurală care va funcționa după programul lui Iohannis „România Educată”

EvenimenteVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

CulturaDoina Banciu: Tradiție și continuitate în valorificarea patrimoniului imaterial, ediția I

EditorialAlina Bârgăoanu: 11 septembrie și noul InternetClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe