Adriana
Publicat în 21 septembrie 2016, 13:57 / 100 elite & idei

Misu Negrițoiu: Liberalizarea pieței RCA se putea produce mai devreme, dar cu aceleași efecte

Misu Negrițoiu: Liberalizarea pieței RCA se putea produce mai devreme, dar cu aceleași efecte
+ Observator

Seful Autorității de Supraveghere a Asigurărilor, Mișu Negrițoiu, a declarat recent într-o conferință de presă că „liberalizarea pieței RCA se putea produce mai devreme, dar efectele ar fi fost aceleasi”.

Deși stabilirea tarifelor pentru răspunderea civilă obligatorie a stat mereu la mâna asiguratorilor, așa încât piața a fost liberalizată în ultimii ani, Negrițoiu a reamintit că, până acum câteva luni mai existau polițe ieftine, în condițiile în care anumiți asiguratori au practicat prețuri „subvenționate”, adică de dumping, în ideea de a atrage cât mai multă cotă de piață.

„Ca urmare a supravegherii ASF, campionii primelor subvenționate au ieșit din piață”, a subliniat Negrițoiu, referindu-se la societățile Astra și Carpatica, pentru care ASF a cerut declanșarea stării de faliment.

Totodată, a remintit șeful ASF, de la 1 ianuarie 2016 ASF utilizează mecanisme care identifică „pierderile ascunse ale companiilor”.

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

PoliticNicuşor Dan: Nu se pune problema ca stimulentele pentru nou-născuţi sau voucherele materna să nu mai fie plătite

EconomieCosmin Ghita: Societatea Nationala Nuclearelectrica launches the 2021-2023 Scolarship program “The Young Nuclearist”

ExternManuela Catrina: Despre #suveranitate tehnologica si #semiconductori. Cum poate #Romania contribui la acest efort european

SocialMarian Staș: Reportaj la singura școală rurală care va funcționa după programul lui Iohannis „România Educată”

EvenimenteVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

CulturaDoina Banciu: Tradiție și continuitate în valorificarea patrimoniului imaterial, ediția I

EditorialAlina Bârgăoanu: 11 septembrie și noul InternetClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe