OraNoua.ro
Publicat în 2 noiembrie 2016, 16:12 / 308 elite & idei

Mișu Negrițoiu: Nu am niciun pachet financiar și nu vreau să fac apel la niciun fel de salarii compensatorii

Mișu Negrițoiu: Nu am niciun pachet financiar și nu vreau să fac apel la niciun fel de salarii compensatorii

Șeful Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a catalogat discuțiile pe tema pachetului salarial compensatoriu drept „derizorii” și a ținut să precizeze că nu dorește să beneficieze de niciun fel de salarii de acest fel.

„Discuțiile pe tema compensațiilor mele salariale au ajuns în derizoriu. Am o carieră de 25 de ani, din care 10 ani de funcționar public. Nu cred că veți găsi în spate interese pe care le-am urmărit și nici acum nu urmăresc acest lucru. Am venit aici pentru că am vrut să împărtășesc din experiența mea în construcția instituțională și cred că am făcut un lucru bun. Mă interesează lucrurile pe care le-am lăsat în spate. Nu m-a interesat niciodată partea financiară sau durata mandatului, ci să fac treabă. Nu am niciun pachet financiar, nu vreau să fac apel la niciun fel de salarii compensatorii și care nici nu există. Tocmai asta mie îmi arată micimea nivelului la care se poartă discuția. Nu despre asta vorbim’, a afirmat, marți, Negrițoiu.

Acesta a adăugat că de măsurile pe care le-a luat în ultimii ani sunt deranjați „cei mulți” care „au câștigat ușor și vor să câștige în continuare”, precizând că a acceptat să intre într-un „viespar, de care multă lume era deranjată”.

„Eu, din această poziție, financiar am avut numai de pierdut. Noi nu trăim și muncim numai să devenim bogați, ci să avem o misiune socială și acest lucru am vrut să-l las în urmă. Cât am pierdut financiar, mi-am asumat riscul de a intra într-un viespar de care multă lume era deranjată. Azi, sunt deranjați cei care au vrut și au făcut un ban ușor într-o piață care e rămasă cu mult în urmă. A fost un joc din care unii au câștigat, și sunt cei mulți, și care vor să câștige în continuare, și cei care au pierdut, cei puțini, care de fapt au capitalizat distorsiunile din piață. Eu asta am vrut să fac, să ridic vălul de pe piețe. Nu am ajuns să fac ca majoritatea oamenilor să simtă beneficiile, pentru că ne aflăm la sfârșitul drumului critic — protecția consumatorilor”, a subliniat președintele ASF.

Președintele ASF, Mișu Negrițoiu, a fost convocat, luni, la audieri în ședința comună a Comisiei pentru politică economică, reformă și privatizare cu Comisia pentru buget, finanțe și bănci din Camera Deputaților, respectiv cu Comisia economică, industrii și servicii și Comisia pentru buget, finanțe, activitate bancară și piață de capital din Senat.

Mișu Negrițoiu nu s-a prezentat la audieri, dar a trimis o scrisoare prin care susține că revocarea sa este ilegală.

Tot luni, președintele Comisiei pentru politică economică, reformă și privatizare din Camera Deputaților, Mihai Tudose, adus în discuție salariile compensatorii pe care președintele ASF ar urma să le încaseze, în cazul revocării.

„Eu, din câte știu, funcționează încă acea impozitare cu 85% în domeniu. Și chiar dacă le-ar lua, este un drept pe care cel în cauză îl primește dacă este dat afară din motive neimputabile lui. Noi tocmai propunem eliberarea din funcție din motive imputabile lui. Prostul management este un motiv imputabil. Și, atunci, s-ar putea să nu le primească”, a explicat Tudose.

Deputatul Andreea Paul a declarat, în cadrul ședinței comisiilor reunite, că, potrivit Contractului Colectiv de Muncă din ASF, un angajat disponibilizat încasează opt salarii compensatorii. Potrivit acesteia, președintele ASF are un salariu de 13.000 de euro lunar, iar cele opt salarii compensatorii ar însuma 104.000 euro.

Ultima ora:

ObservatorMircea Geoană, despre mobilizarea de forțe militare ruse la granița cu Ucraina: Există elemente care ne fac să credem că este ceva serios

PoliticKlaus Iohannis a decorat cadre medicale, profesori și reprezentați ai societății civile cu prilejul Zilei Naționale a României: O recunoaștere a meritelor oamenilor care aduc cinste țării noastre

EconomieRadu Craciun: Vor fi pietele emergente la originea urmatoarei crize?

ExternSebastian Cochinescu: It was great to visit the Capital Factory Center for Defense Innovation last week in Austin, Texas.

SocialCsibi Magor: Cine hrănește toxicitatea din organizații?

EvenimenteAndreea Paul, la TEDx Baia Mare

CulturaRăzvan-Ioan Dincă, numit în fruntea Societății Române de Radio şi Televiziune

EditorialSilviu Nate: Noua coaliție, dilemele și liniaritatea politicii externe a GermanieiClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe