Adriana
Publicat în 13 martie 2013, 14:22 / 94 elite & idei

Misu Negritoiu: piata merge spre creditarea in lei

Misu Negritoiu: piata merge spre creditarea in lei
+ Observator

Presedintele ING Bank România credite ca piata din România se îndreapta spre creditarea în lei, inclusiv în zona ipotecara, chiar daca dobânzile ramân ridicate si ca trecerea la Prima casa în lei ar fi un semnal al statului ca sprijina moneda locala.

Dupa ce ING a trecut la creditarea exclusiv in lei incepand cu 2013, presedintele bancii, Misu Negitoiu, spune ca acesta este traseul pe care il ca urma si restul pietei in viitor.

ING este cea de-a doua banca din sistem care trece exclusiv la creditele in lei, dupa ce BCR, cea mai mare banca din sistem, a facut acelasi lucru la sfarsitul anului trecut, inclusiv in ceea ce priveste creditele ipotecare pe termen lung.

„Piata va merge in acea directie oricum, piata merge spre creditarea in lei. Noi avem un rol secundar in formarea pietei, probabil BCR va avea un impact mai mare, si se pare ca sunt si altii, care, chiar daca nu o declara, vor sa faca asta”, a declarat Negritoiu in cadrul unei conferinte de presa in care au fost anuntate rezultatele bancii din 2012, an cu profit record pentru banca olandeza in Romania.

Intrebat daca programul Prima casa exclusiv in lei ar da un impuls finantarii pe termen lung in moneda locala, Negritoiu a declarat ca asta ar constitui un semnal al statului. „Cred ar fi mai mult un semnal decat o contributie reala, un semnal al autoritatilor ca se sprijina creditarea in lei”.

Articol publicat pe http://www.bancibancomate.ro/misu-negritoiu-piata-merge-spre-creditarea-in-lei

Ultima ora:

ObservatorIulian Fota: Urmatoarea rupere de Occident va fi, mai intai, pe vector tehnologic?

PoliticNicușor Dan: Opţiunea mea pentru alegerile de duminică este Partidul Naţional Liberal

EconomieMirela Iovu: Impactul disruptiv al tehnologiei asupra industriei bancare in era post-Covid!

ExternThierry De Montbrial, senior Adviser Club România, a fait de L’IFRI de 2ème Think Tank le plus influent du monde

SocialOvidiu Nahoi: Și dacă, totuși, trăim în cea mai bună perioadă din istoria României?

EvenimenteMireille Rădoi: Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” a oferit Înaltei Curți de Casație și Justiție una din cele 8 copii autentificate ale fundamentului legislației moderne – Magna Carta

CulturaCristina Popescu: Emisiunea de mărci poștale „Urși”

EditorialVasile Pușcaș: Un proiect jurnalistic pentru UnireClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe