OraNoua.ro
Publicat în 21 mai 2014, 13:23 / 161 elite & idei

Mișu Negrițoiu: Situația de la Omniasig este sub control; posesorii de polițe nu vor avea niciun fel de probleme

Mișu Negrițoiu: Situația de la Omniasig este sub control; posesorii de polițe nu vor avea niciun fel de probleme

Situația de la Omniasig este sub control la ora actuală, iar posesorii de polițe de asigurări de locuințe nu vor avea niciun fel de probleme, a declarat, joi, într-o conferință de presă, Mișu Negrițoiu, președintele Autorității pentru Administrare Financiară /ASF/.

‘Intervenția mea are scopul de a asigura publicul, consumatori de produse de asigurări și clienții Omniasig că situația este sub control. Ne-am asigurat că niciunul dintre posesorii acestor polițe nu va fi afectat. Este vorba despre polițele de asigurări de locuință, atât obligatorii, cât și facultative. Numărul acestora este mult mai mic decât cel vehiculat în presă, la fel de mult și al celor implicați’, a afirmat Negrițoiu.

Potrivit șefului ASF, instituția pe care o conduce a urmărit permanent evoluția societății Omniasig și a intervenit atunci când a fost cazul.

‘ASF a urmărit permanent evoluția societății Omniasig, a făcut recomandările și a intervenit atunci când a fost cazul. Drept urmare, societatea este bine capitalizată, întrunește criteriile de prudențialitate iar acționarii au adus peste 100 de milioane de euro în ultimii ani. În plus, există o bună solvabilitate și lichiditate. Din informațiile noastre, Omniasig are constituite rezervele tehnice suficiente. Ne-am întâlnit azi (joi — n.r.) cu acționariatul și conducerea societății și ne-am dat seama că știu ce au de făcut și vor lua toate măsurile necesare pentru ca posesorii de polițe să nu aibă de suferit’, a explicat Mișu Negrițoiu.

Procurorii Parchetului General au efectuat, miercuri, percheziții simultane la 49 de sedii centrale și sucursale ale Omniasig. Ancheta a vizat săvârșirea de către mai multe persoane a unor infracțiuni de abuz în serviciu și fals intelectual, pentru care a fost începută urmărirea penală.

Ulterior acestei acțiuni, compania Omniasig preciza, într-un comunicat transmis AGERPRES, că verificările Parchetului vizează polițele de asigurare de locuințe și că activitatea curentă nu este perturbată.

‘Unicul obiect al acțiunii de verificare desfășurată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție în cadrul Omniasig este situația polițelor de asigurare de locuințe emise de compania noastră în a doua jumătate a anului 2013, respectiv în perioada de intrare în valabilitate a polițelor PAD. Compania noastră va colabora pe deplin și va pune la dispoziția autorităților toate documentele și informațiile solicitate. În același timp, am demarat o investigație internă pentru a lămuri în întregime această situație. Activitatea curentă a OMNIASIG nu este în niciun fel perturbată de aceste verificări’, se arată în comunicat.

Omniasig Vienna Insurance Group este una dintre cele mai mari companii de asigurări generale din România, având un portofoliu de peste 100 produse și o rețea teritorială extinsă. Omniasig VIG este o societate administrată în sistem dualist, a cărei conducere este asigurată de Directorat, sub supravegherea și coordonarea Consiliului de Supraveghere.

Capitalul social al companiei este în valoare de 439,64 milioane lei. În prezent, Vienna Insurance Group este pe primul loc pe piața asigurărilor din România, fiind prezentă pe piața locală prin trei companii — Omniasig, Asirom și BCR Asigurări de Viață.

Ultima ora:

ObservatorHorea Mihai Bădău: Inteligența Artificială – Ce se va întâmpla

PoliticLudovic Orban: La nivelul primăriilor este nevoie de o reechilibrare a bugetelor locale

EconomieSilviu Cerna: Pericolele populismului macroeconomic

ExternClara Volintiru: Taking stock of ‘election season’ in the Eastern Partnership countries

SocialCiprian Negură: Micro-sesiune marca Skills Of The Future

EvenimenteIon M.Ioniţă, Iulian Fota: Dezbatere Historia Live – Rusia şi Turcia în Nagorno-Karabah, consecinţele războiului

CulturaCristina Popescu: Nuduri în pictura românească

EditorialHorea Mihai Bădău: Inteligența Artificială – Ce se va întâmplaClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe