OraNoua.ro
Publicat în 16 martie 2012, 20:03 / 380 elite & idei

Moldova in UE: Curs dedicat exclusiv diplomatilor din Republica Moldova

Moldova in UE: Curs dedicat exclusiv diplomatilor din Republica Moldova
+ Moldova

În perioada 14 – 15 martie 2012, la invitaţia Ministerului Afacerilor Externe, s-a desfăşurat la Bucureşti o vizită de lucru a unei delegaţii din cadrul Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene din Republica Moldova, condusă de domnul Radu Cucoş, director al Direcţiei Drept şi Relaţii Consulare.

Discuţiile s-au concentrat pe prezentarea experienţei părţii române dobândite în activitatea consulară, cu accent pe problematica vizelor. Au fost prezentate cadrul juridic naţional care stă la baza acordării vizelor, Sistemul Informatic privind Vizele şi activitatea din cadrul Direcţiei Relaţii Consulare, Centrului Naţional de Vize şi Centrului de Instruire pentru Personalul Consular.

Partea română a reluat invitaţia pentru un grup de specialişti din cadrul Departamentului Consular din Republica Moldova care să participe la un curs de pregătire în cadrul Centrului de Instruire pentru Personalul Consular. Curricula de curs va fi dedicată exclusiv diplomaţilor din Republica Moldova şi va include aspecte generale şi elemente de bază ale activităţii consulare.

Ultima ora:

ObservatorCristina Popescu: Femei celebre din România

PoliticKlaus Iohannis, ședință pe tema Planului Național de Redresare și Reziliență

EconomieAdrian Hatos: Proiectul bugetului de stat pe anul 2021 așază economia românească pe principii liberale: investiții, reforme, creștere economică.

ExternBogdan Aurescu: nominalizarea lui Andrei Muraru în funcţia de ambasador în SUA este „o alegere excelentă”

SocialIulian Crăciun: Despre scandalul exmatriculării studenților la Drept

EvenimenteNicole Moț: Invitație lansare de carte

CulturaCristina Popescu: Femei celebre din România

EditorialIuliana Stan: Femeia si puterea. Gender balance si succes personalClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe