OraNoua.ro
Publicat în 16 martie 2012, 20:03 / 439 elite & idei

Moldova in UE: Curs dedicat exclusiv diplomatilor din Republica Moldova

Moldova in UE: Curs dedicat exclusiv diplomatilor din Republica Moldova
+ Moldova

În perioada 14 – 15 martie 2012, la invitaţia Ministerului Afacerilor Externe, s-a desfăşurat la Bucureşti o vizită de lucru a unei delegaţii din cadrul Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene din Republica Moldova, condusă de domnul Radu Cucoş, director al Direcţiei Drept şi Relaţii Consulare.

Discuţiile s-au concentrat pe prezentarea experienţei părţii române dobândite în activitatea consulară, cu accent pe problematica vizelor. Au fost prezentate cadrul juridic naţional care stă la baza acordării vizelor, Sistemul Informatic privind Vizele şi activitatea din cadrul Direcţiei Relaţii Consulare, Centrului Naţional de Vize şi Centrului de Instruire pentru Personalul Consular.

Partea română a reluat invitaţia pentru un grup de specialişti din cadrul Departamentului Consular din Republica Moldova care să participe la un curs de pregătire în cadrul Centrului de Instruire pentru Personalul Consular. Curricula de curs va fi dedicată exclusiv diplomaţilor din Republica Moldova şi va include aspecte generale şi elemente de bază ale activităţii consulare.

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieNovel Research, Editura Club România: Trenduri în reglementări financiare

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe